Demokraatit vastasivat Trumpille: ”Tämä ei ole peliä, vaan kyseessä ovat elämä ja kuolema” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Demokraatit vastasivat Trumpille: ”Tämä ei ole peliä, vaan kyseessä ovat elämä ja kuolema”

Trump sai demokraateilta kritiikkiä sairausvakuutusten perumisesta sekä siitä, että presidentti on nimittänyt tärkeisiin virkoihin vain ”Wall Streetin miljardöörejä”.

Vaikka presidentti Trumpin puheen sävy on kerännyt laajalti kehuja, sai Trump tiukkaa kritiikkiä demokraattileiristä.­

1.3.2017 10:30

Presidentti Donald Trump piti viime yönä Suomen aikaa odotetun linjapuheensa. Amerikkalaisviestimissä puhetta on kiitelty selkeästi totuttua presidentillisemmästä sävystään.

Demokraatit ilmaisivat vastauksessaan presidentille huolensa sairausvakuutusten perumisesta miljoonilta amerikkalaisilta.

Entinen Kentuckyn kuvernööri Steve Beshear sanoi, että republikaanit eivät ole vielä ehdottaneet järjestelmää, jossa yhtä monet saisivat edullisen sairausvakuutuksen.

– Te ja teidän republikaaniliittolaisenne kongressissa tuntuvat päättäneen riistävän huokean sairausvakuutuksen miljoonilta amerikkalaisilta, jotka sitä kaikkein eniten tarvitsevat, Beshear saarnasi Trumpille uutiskanava CNN:n mukaan.

– Tämä ei ole peliä, vaan kyseessä ovat elämä ja kuolema, hän jyrähti.

Beshear lisäsi kuitenkin, että nykyisessä Obamacarena tunnetussa järjestelmässä on toki korjattavaa. Trump aikoo kumota Obamacaren ja korvata sen paremmalla järjestelmällä. Yksityiskohtia hän ei ole kuitenkaan vielä kertonut.

Beshear kritisoi Trumpia myös siitä, että tämä on nimittänyt tärkeisiin virkoihin vain ”Wall Streetin sisäpiiriläisiä ja miljardöörejä”. Hän huomautti Trumpin myös peruneen finanssisektoria koskevia rajoituksia.

– Tämä ei tee sinusta meidän puolustajaamme, vaan Wall Streetin puolustajan, Beshear sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?