Hurja syyte: Entinen venäläispoliisi uhrasi metsässä kodittomia saatanallisessa rituaalissa – yritti herättää henkiin zombiorjina - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hurja syyte: Entinen venäläispoliisi uhrasi metsässä kodittomia saatanallisessa rituaalissa – yritti herättää henkiin zombiorjina

The Timesin mukaan entinen poliisi houkutteli irtolaiset okkultistiseen ansaan tarjoamalla heille ilmaista viinaa.

21.2.2017 12:05

Sanonnan mukaan monille metsä on kirkko. Arvostettu brittilehti The Times kertoo, että joillekin metsä voi olla myös saatanallinen pimeiden voimien pakanatemppeli. Lehden mukaan entistä venäläistä poliisia syytetään neljän kodittoman rituaalimurhasta.

The Timesin mukaan mies olisi askarrellut Verhnjaja Pyshman metsään itse saatanallisen alttarin. Sen jälkeen hän houkutteli pahaa-aavistamattomat irtolaiset pirulliseen ansaansa tarjoamalla heille ilmaista viinaa. Lehden mukaan mies tappoi kodittomat ”uhraamalla” heidät rituaalissa yön pimeydessä ja nuotion valossa.

Entinen poliisi hautasi ruumiit ja palasi myöhemmin suorittaakseen jatkorituaalit. Hän uskoi, että uhrimurhat toisivat hänelle erityisiä pimeitä voimia. Mies halusi herättää vainajat henkiin zombiorjikseen.

– Hän yritti tuoda kuolleet takaisin ja muuttaa heidät zombeiksi. Hänen kaikki yrityksensä olivat kuitenkin hyödyttömiä, venäläistutkijat kertovat The Timesille.

Mies työskenteli poliisina Dagestanissa Etelä-Venäjällä ennen muuttoaan Verhnjaja Pyshmaan. Mies todettiin mielentilatutkimuksissa kykeneväiseksi oikeudenkäyntiin. Tutkijoiden mukaan hänellä saattoi olla synkissä tekosissaan naispuolinen apuri.

Miestä syytetään myös kahden liikemiehen palkkamurhasta. Murhat tapahtuivat vuonna 2002 ja 2010. Häntä syytetään myös ampuma-aseiden laittomasta välittämisestä. The Timesin mukaan mies tunnusti tekonsa syyteneuvottelussa ja hän voi saada enintään 12 vuoden tuomion, mikäli hänet todetaan syylliseksi. Lehti ei kerro, milloin teot tapahtuivat.

Murheellinen tapaus jo vuonna 2008

Saatananpalvontarinkejä ja okkultistisia salaseuroja syntyi Neuvostoliiton luhistumisen jälkeen Venäjälle kuin sieniä sateella. Monet halusivat täyttää ateistisen kommunismin jättämän henkisen tyhjiön.

Venäläismedia kertoi vuonna 2010, että saranskilaisen poliisin mukaan saatananpalvontaryhmä Nobilis Ordo Diaboli kehotti jäseniään liittymään poliisivoimiin saadakseen vaikutusvaltaa. Venäläismedian mukaan ryhmä värväsi nuoria ympäri maata vuosina 2003–2009. Interfaxin mukaan Mordvan korkein oikeus kielsi virallisesti järjestön vuonna 2011.

Venäjä on ottanut asian vakavasti. Muun muassa RIA Novosti muistaa, kuinka Venäjän sisäministeriön asiantuntijat totesivat vuonna 2008, että saatananpalvonta on suurempi uhka maan kansalliselle turvallisuudelle kuin islamilainen radikalismi.

Vuonna 2008 kansainvälinen media, muun muassa Telegraph, uutisoi järkyttävästä rituaalimurhasta Jaroslavlin kaupungissa. Kuusi teini-ikäistä saatananpalvojaa puukotti uhrinsa julmasti hengiltä 666 iskulla, sen jälkeen he paloittelivat ruumiit ja söivät osan niistä.

Neljä alaikäistä tekijää saivat kymmenen vuoden vankeustuomion ja ryhmän johtaja sai 20 vuotta vankeutta. Yksi tekijä tuomittiin murhasta, mutta hänet määrättiin pakkohoitoon, sillä hänet todettiin mielenvikaiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?