Tukholman lähiössä mellakoitiin: Poliisi ampui osuakseen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tukholman lähiössä mellakoitiin: Poliisi ampui osuakseen

Ruotsissa on tullut ilmi uusia tietoja eilisiltaisesta mellakoinnista Tukholman Rinkebyn lähiössä.

21.2.2017 9:28 | Päivitetty 21.2.2017 11:48

Ensimmäisten tietojen mukaan poliisi ampui varoituslaukauksia, mutta nyt poliisi kertoo nettisivullaan, että poliisi ampui osuakseen. Kenenkään ei tiedetä haavoittuneen.

Rinkebyn lähiön levottomuudet alkoivat alkuillasta, kun poliisi oli pidättämässä yhtä ihmistä. Joukko paikalla olleita alkoi heitellä poliisia kohti kiviä. Poliisi avasi tällöin tulen.

Poliisin tiedottaja kertoo Göteborgs Postenille, että useita naamioituneita ihmisiä oli hyökännyt poliisien kimppuun.

– Kyse oli kolmen poliisin partiosta, eikä tilanteessa nähty muuta ulospääsyä kuin ampua, tiedottaja Lars Byström selvitti lehdelle.

Byström sanoo poliisien joutuneen niin ahdistetuiksi, että heidän oli pakko puolustaa itseään.

Tilanne rauhoittui joksikin aikaa, mutta myöhemmin illalla alueella sytytettiin useita autoja tuleen. Byströmin mukaan poliisi uskoo, että asialla olivat samat ihmiset, jotka olivat aiemmin hyökänneet poliisin kimppuun.

Puoliltaöin tilanne oli taas rauhoittunut.

Tapahtumien aikaan alueella ryöstettiin pari kauppaa ja ainakin kahta ihmistä pahoinpideltiin. Yhden poliisin käsivarteen osui kivi.

Ketään ei ollut aamuun mennessä otettu kiinni, uutisoi Göteborgs Posten.

Ruotsin poliisi julkaisi viime vuonna raportin, jonka mukaan poliisin on vaikea tai jopa mahdoton tehdä työtään monissa maahanmuuttajalähiöissä. Tässä yhteydessä mainittiin muun muassa Rinkeby.

Siellä ja sen lähialueilla työskentelevät poliisit kertoivat STT:lle, että kivien heittelyä on useita kertoja viikossa. Suurempia kahakoita syntyy kerran kuussa tai välillä useamminkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?