Tätä Ruotsissa tapahtui, Trump! Aftonbladet listasi perjantain uutisaiheet – myös englanniksi

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin epämääräinen vihjailu siitä, että Ruotsissa tapahtui ”jotain” perjantaina, innoitti sanomalehti Aftonbladetin selvittämään asiaa.

19.2.2017 11:45

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin lauantaiset puheet ovat nousseet uutisotsikoihin maailmalla ja erityisesti Pohjoismaissa. Yhdysvaltain tuore presidentti mainitsi Ruotsin lauantaina Floridassa pitämässään puheessa, mutta on epäselvää, mihin Ruotsin tapahtumaan presidentti oikeastaan viittasi.

– Meidän täytyy pitää maamme turvallisena. Katsokaa, mitä on tapahtunut Saksassa. Katsokaa, mitä tapahtui eilen illalla Ruotsissa. Ruotsissa, kuka olisi uskonut?

Ruotsalaismedioissa on kerrottu, että Ruotsin poliisin tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu Säpo tai Yhdysvaltain-suurlähetystö eivät osanneet antaa selitystä lausunnolle. Mitään huolestuttavaa Ruotsissa ei katsota tapahtuneen, mikä selittäisi Trumpin lauantaiset lausahdukset.

Aftonbladet on tarttunut aiheeseen ja listannut perjantain keskeisimmät tapahtumat englanniksi, jotta Trumpkin ymmärtäsi.

Lehden tekemä listaus on seuraavanlainen:

– Kello 15.24: Mies sytytti itsensä tuleen Sergelin torilla Tukholmassa. Vakavia palovammoja saanut mies vietiin sairaalaan. Tietoa miehen motiiveista ei ole, mutta tiedustelupalvelu ei osallistu tapauksen tutkintaan.

– Kello 18.42: Kuuluisalla 87-vuotiaalla laulajalla Owe Thörnqvistillä oli teknisiä ongelmia laulukilpailu Melodifestivalenin harjoituksissa.

– Kello 20.46: Pohjois-Ruotsin vaikeiden sääolojen takia tie E10 oli suljettuna Katterjåkkin ja Riksgränsenin välillä.

– 00:17: Poliisi jahtasi Peugeotia Tukholman keskustassa. Kuljettajaa epäillään muun muassa rattijuopumuksesta ja autovarkaudesta.

Expressen arvioi, että Trump on nostanut Ruotsin pelottavaksi esimerkiksi. Puheessaan Trump arvosteli Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa.Expressenin mukaan Ruotsi-lausuntoon on voinut vaikuttaa oikeistolaisella Fox Newsillä perjantaina lähetetty ohjelma.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?