Republikaanisenaattori John McCain Trumpin vihapuheista mediaa kohtaan: ”Näin diktaattorit aloittavat työnsä ”

Arvostettu republikaanisenaattori ei ole säästellyt sanojaan arvostellessaan Donald Trumpin sotaa mediaa vastaan.

–Kun tutkitaan historiaa, ensimmäinen asia, mitä diktaattorit tekevät, on vapaan lehdistön lopettaminen. Enkä sano, että presidentti Trump yrittää olla diktaattori. Sanon vain, että meidän pitäisi ottaa opiksi historiasta, John McCain sanoi.

19.2.2017 10:36

Kulunut viikko on Yhdysvalloissa tunnettu viikkona, jolloin presidentti Donald Trump tuntuu aloittaneen avoimen sodan tiedotusvälineitä vastaan. Lehdistötilaisuudet, Trumpin twiitit ja viimeksi puhe kannattajille Floridassa on ollut täynnä puhetta ”valemediasta”. Trump on jopa julistanut tiedotusvälineet ”Yhdysvaltain kansan viholliseksi”.

The FAKE NEWS media (failing @nytimes, @NBCNews, @ABC, @CBS, @CNN) is not my enemy, it is the enemy of the American People!— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 17. helmikuuta 2017

Jos twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen täältä.

Arvostettu republikaanisenaattori John McCain, joka itse pyrki presidentiksi vuoden 2008 vaaleissa, ei ole säästellyt sanojaan arvostellessaan julkisesti Trumpin toimia. Münchenin turvallisuuskokoukseen osallistunut McCain puhui NBC-kanavan haastattelussa vapaan lehdistön puolesta.

– Vihaan lehdistöä. Vihaan varsinkin sinua, McCain murjaisi tutulle toimittajalle saaden tämän naurahtamaan.

– Mutta tosiasia on, että me tarvitsemme teitä, hän totesi.

Tiedotusvälineiden vapauden menettämisen myötä McCain kuvaili myös muiden vapauksien kärsivän.

– Pelkään, että menetämme ajan myötä monia henkilökohtaisista vapauksistamme. Niin diktaattorit aloittavat työnsä, McCain totesi.

Hän korosti, ettei pidä Trumpia diktattorina, mutta totesi vallanpitäjiä kyseenalaistavia journalisteja vastaan hyökkäämisen olevan tyypillistä autokraattisille hallinnoille.

– Kun tutkitaan historiaa, ensimmäinen asia, mitä diktaattorit tekevät, on vapaan lehdistön lopettaminen. Enkä sano, että presidentti Trump yrittää olla diktaattori. Sanon vain, että meidän pitäisi ottaa opiksi historiasta, McCain sanoi.

McCain joutui Trumpin hampaisiin jo Trumpin pyrkiessä republikaanien presidenttiehdokkaaksi, kun Trump väitti, ettei McCain ole oikea sotasankari. McCain joutui sotavangiksi Vietnamin sodan aikana ja häntä kidutettiin yli viisi vuotta jatkuneen sotavankeuden aikana.

McCain ei suostunutkaan antamaan julkista tukeaan Trumpille tämän tultua valituksi puolueen viralliseksi ehdokkaaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?