Donald Trumpilta outo viittaus Ruotsiin: ”Katsokaa, mitä tapahtui eilen illalla Ruotsissa – kuka olisi uskonut?”

Aftonbladetin mukaan on epäselvää, mihin tapahtumaan Yhdysvaltain presidentti kampanjapuheessaan viittasi.

19.2.2017 1:48 | Päivitetty 19.2.2017 10:19

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump mainitsi Ruotsin lauantain kampanjatilaisuudessaan Floridassa, kertoo Aftonbladet verkkosivuillaan.

Trump otti puheessaan esiin kiistellyn maahantulokiellon ja kritisoi tuomioistuinta, joka jäädytti hänen määräyksensä.

– Meidän täytyy pitää maamme turvallisena. Katsokaa, mitä on tapahtunut Saksassa. Katsokaa, mitä tapahtui eilen illalla Ruotsissa. Ruotsissa, kuka olisi uskonut? He ovat ottaneet sisään paljon ihmisiä. Heillä on ongelmia, joita he eivät koskaan uskoneet mahdollisiksi, Trump totesi ruotsalaislehden mukaan.

– Katsokaa, mitä tapahtuu Brysselissä. Katsokaa, mitä tapahtuu koko maailmassa. Katsokaa, mitä tapahtui Nizzassa. Katsokaa, mitä tapahtui Pariisissa, hän jatkoi.

Brysselissä, Nizzassa ja Pariisissa on kaikissa tehty reilun vuoden sisällä terrori-isku, mutta Ruotsissa mitään vastaavaa ei ole tapahtunut.

Aftonbladetin mukaan on epäselvää, mihin Ruotsin tapahtumaan presidentti viittasi. Ruotsin poliisin tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu Säpo tai Yhdysvaltain suurlähetystö eivät osanneet antaa selitystä lausunnolle.

Trump: ”Titta på vad som hände i Sverige i går kväll” https://t.co/rPkOJwrA8i pic.twitter.com/xZXUkzCRkO— Aftonbladet (@Aftonbladet) February 18, 2017

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Lisäksi Trump hyökkäsi jälleen ”valemediaa” vastaan. Hän lupasi kuulijoille myös sen, että Meksikon vastaiselle rajalle rakennettavan muurin rakennustyöt alkavat ”pian”.

– Kaikki toimii Valkoisessa talossa niin sujuvasti, niin sujuvasti. Haluan myös puhua teille ilman valeuutisten suodatinta. Epärehellinen media, joka on julkaissut virheellisiä uutisia kerta toisensa jälkeen, ilman lähteitä... he vain eivät halua kertoa totuutta, Trump väitti.

– Heistä on tullut iso osa ongelmaa. He ovat osa korruptoitunutta järjestelmää.

Melbournessa järjestettyyn tilaisuuteen oli saapunut tuhansia ihmisiä. Tiivistelmä Trumpin puheesta on koottu yllä olevalle ISTV:n videolle.

Melania ja Donald Trump astuvat ulos presidentin lentokoneesta Melbournessa, Floridassa.

Donald Trump hymyilee yleisön suuntaan.

Artikkelin otsikkoa muokattu kello 10.19.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?