Malesia saattaa luovuttaa Kim Jong-namin ruumiin Pohjois-Korealle

Kim Jong-namin epäillään joutuneen salamurhan uhriksi. Hänelle suoritettiin ruumiinavaus eilen, mutta poliisi ei toistaiseksi ole kommentoinut sen tuloksia.

16.2.2017 9:03

Malesia saattaa luovuttaa maanantaina kuolleen Pohjois-Korean johtajan velipuolen ruumiin lähiomaisille Pohjois-Korean suurlähetystön kautta, Reuters kertoo. Malesian varapääministeri Ahmad Zahid Hamidi on kertonut Pohjois-Korean pyytäneen Kim Jong-namin ruumiin luovuttamista.

– Sen jälkeen, kun kaikki poliisin (tutkimukset) ja lääketieteelliset menettelyt on saatu valmiiksi, saatamme luovuttaa ruumiin lähiomaiselle suurlähetystön kautta.

Pohjois-Korean edellisen johtajan Kim Jong-ilin vanhin poika Kim Jong-nam kuoli maanantaina Malesiassa. Hänen epäillään tulleen salamurhatuksi. Mies oli Kuala Lumpurin kansainvälisen lentokentän lähtöaulassa hakenut apua jouduttuaan hyökkäyksen kohteeksi. Hän oli sanonut vastaanottovirkailijalle jonkun roiskauttaneen nestettä hänen päälleen.

Kim Jong-nam kuoli ambulanssissa matkalla sairaalaan.

Poliisi on pidättänyt kaksi naista pohjoiskorealaisen miehen kuolemaan liittyen. Kuala Lumpurin kansainvälisellä lentokentällä poliisi pidätti vuonna 1988 syntyneen naisen, jolla oli vietnamilainen passi. Toinen nainen on poliisin mukaan Indonesian kansalainen. Molemmat tunnistettiin valvontakameranauhasta.

Poliisi ei ole vielä kommentoinut Kim Jong-namin ruumiinavauksen tuloksia. Pohjois-Korea vastusti ruumiinavauksen suorittamista.

Yllä olevalla videolla kerrotaan Kim Jong-namin kuolemasta ja salamurhaepäilyistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?