Tass: Venäjä määräsi armeijan hälytysvalmiuteen maan länsiosissa – joukot harjoittelevat Karjalaa myöten

Julkaistu:

Sotaharjoitus
Venäjä on määrännyt useita prikaateja hälytysvalmiuteen maan länsiosissa, kertoo uutistoimisto Tass. Suomen puolustusvoimat seuraa suurharjoitusta viileänä.
Venäjä on määrännyt tänään useita eri aselajien yksiköitä hälytysvalmiuteen maan läntisellä sotilasalueella, kertoo uutistoimisto Tass.

Läntisen sotilaspiirin komentajan Viktor Astapovin mukaan kyseessä on harjoitus.

Hälytysvalmiudessa ovat muun muassa moottoroitu jalkaväkiprikaati, tykistö, ohjus- ja ilmatorjuntaprikaati sekä esikunta ja liikekannallepanoyksikkö. Tassin mukaan harjoitus järjestetään Pietarin, Pihkovan, Novgorodin ja Karjalan tasavallan alueilla.

– Nopean taisteluvalmiuden testaus (läntisessä) sotilaspiirissä alkoi tänään, kerrotaan armeijan tiedotusyksikön lehdistöosastolta Tassin mukaan.

Tassin mukaan palveluksessa olevat yksiköt marssivat kohdealueilleen, jossa he toteuttavat niille ennalta määrätyn tehtävän. Joukkoja hallinnoidaan Leningradin alueen sotilaspiiristä, Tass kertoo.

Puolustusvoimien tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaara sanoo Ilta-Sanomille, ettei valmiusharjoituksissa ole varsinaisesti mitään uutta Auringon alla.

– Näitä valmiusharjoituksia on ollut maailman sivu ja vastaavankaltaisista harjoituksista on raportoitu laajalti aiemminkin. Meilläkään ei ole tästä juuri muuta tietoa kuin mitä olemme lehdistä lukeneet.


Juttua korjattu 14.2.2017 kello 14.44: Jutussa ensin mainittu Pskov muutettu suomenkieliseksi eli Pihkovaksi.