Venäjällä raskauttavaa tietoa Trumpista? CNN: Viranomaiset vahvistivat tietoja kohutusta asiakirjasta

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset ovat saaneet vahvistettua ensimmäiset tiedot kohutusta asiakirjasta, jonka mukaan Venäjällä voi olla raskauttavia tietoja presidentti Donald Trumpista.

Yhdysvalloissa on noussut kohu asiakirjaväitteistä, joiden mukaan Venäjällä saattaa olla raskauttavia tietoja tammikuun lopussa virkaanastuneesta Donald Trumpista.

11.2.2017 7:44

Nyt vahvistetut tiedot eivät kuitenkaan liity mitenkään Donald Trumpiin, kertoi vahvistuksista uutisoinut CNN.

Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että ainakin jotkin 35-sivuisessa asiakirjassa kuvaillut yhteydenpidot ovat todella tapahtuneet. CNN:n nimettömien viranomaislähteiden mukaan kyse on ulkomaalaisten kansalaisten, mukaan lukien Venäjän hallitusta lähellä olevien henkilöiden, käymistä keskusteluista.

Vahvistusten merkitys on lähinnä se, että ne osoittavat asiakirjan joidenkin tietojen pitävän paikkansa. Asiakirjan, joka koostui useista muistioista, sisältämien väitteiden todenmukaisuutta ei sen sijaan ole vahvistettu.

Asiakirjan laati entinen brittiagentti. Muistioiden laatijaksi uskottu ex-agentti painui maan alle ennen kuin hänen nimensä tuli julkisuuteen.

Valkoinen talo kiistää tiedot

Valkoisen talon tiedotuspäällikkö Sean Spicer kiisti CNN:n tiedot muistion tietojen vahvistamisesta.

– Me olemme tympääntyneitä CNN:n valeuutisiin, Spicer sanoi.

Muistiot nousivat julkisuuteen tammikuussa CNN:n uutisoitua, että Trumpia ja hänen edeltäjäänsä Barack Obamaa informoitiin ennen vallanvaihtoa väitteistä, joiden mukaan Venäjällä saattaa olla raskauttavaa tietoa Trumpista. CNN ei julkaissut vahvistamattomien muistioiden väitteitä sellaisenaan, mutta esimerkiksi Buzzfeed julkaisi muistiot kokonaisuudessaan sivuillaan.

Trump piti muistioiden väitteitä perättöminä, mutta lupasi selvityttää ne 90 päivässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?