Mies sytytti Molotovin cocktailin Hongkongin metrossa – ainakin 17 loukkaantui tulipalossa

Julkaistu:

Tuhopoltosta epäilty, sekavasti käyttäytynyt 60-vuotias mies on myöntänyt sytyttäneensä tulipalon henkilökohtaisista syistä.
Ainakin 17 ihmistä loukkaantui perjantaina tulipalossa, joka syttyi ruuhka-aikaan junassa yhdellä Hongkongin vilkkaimmista metroasemista. Reutersin mukaan tulipalon syyksi epäillään tuhopolttoa.

Poliisi on kertonut pidättäneensä teosta epäillyn 60-vuotiaan miehen, joka on yksi tulipalossa loukkaantuneista. Mies on myöntänyt sytyttäneensä tulipalon junassa, kun se oli saapumassa Tsim Sha Tsuin kaupunginosassa sijaitsevalle asemalle.


– Kun häntä oltiin viemässä sairaalaan, hän mainitsi joitakin henkilökohtaisia syitä, mutta hän oli sekavassa tilassa. Missään, mitä hän sanoi, ei ollut erityisemmin järkeä, alueen poliisikomentaja Kwok Pak-chung kertoi tiedotusvälineille.

South China Mornig Post -lehden mukaan mies olisi sytyttänyt tulipalon polttopullolla ja julistanut samassa yhteydessä polttavansa muut matkustajat kuoliaiksi.


– Mies yritti paiskata sytytetyn Molotovin cocktailin täyteen junaan, kun se oli lähestymässä asemaa. Hän syttyi itse tuleen, nimettömänä puhunut poliisilähde kertoi lehdelle.

Kwokin mukaan ei ole toistaiseksi ilmennyt viitteitä siitä, että tapauksesta voitaisiin käyttää sanaa terrori-isku. Paikalle saapui pian tapahtuneen jälkeen poliisin terrorismintorjuntayksikkö, mutta sen kerrotaan partioineen alueella jo ennen tulipaloa.

Ihmiset kuvasivat tulipaloa rauhallisena kännyköillään

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu video, jossa näkyy, kuinka ihmiset yrittävät sammuttaa metrolaiturilla makaavan miehen liekeissä olevaa jalkaa käsillään. Kwokin mukaan videon mies on todennäköisesti tulipalon sytyttämisestä epäilty.


Toisella videolla näkyy, kuinka liekit tuhoavat junavaunun sisälle jääneitä tavaroita. Sitten kamera kääntyy laiturilla seisoviin ihmisiin, jotka kuvaavat tapahtumaa rauhallisena matkapuhelimillaan.

Tämän jälkeen taustalta kuuluu palohälytyksen ääni sekä miesääni, joka hoputtaa ihmisiä poistumaan.


– Yhtäkkiä paksu, valkoinen savu ympäröi meidät. Ihmiset peittivät nenänsä ja suunsa, mutta käyttäytyivät rauhallisesti. Kukaan ei huutanut, kertoi junassa matkustanut Nigel Ngai, 30 Reutersille.

Ngain mukaan savu haisi palaneelle muoville.

Hongkongin hallintojohtaja Leung Chun-ying kertoi tiedotteessaan olevansa tapahtuneesta ”syvästi huolissaan”. Hän kertoi määränneensä asiaan kuuluvia viranomaisyksiköitä käynnistämään tutkinnan asiasta.