AFP: Nimettömät lähteet paljastivat uusia tietoja Islannissa surmatun Birnan, 20, traagisista viimeisistä hetkistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

AFP: Nimettömät lähteet paljastivat uusia tietoja Islannissa surmatun Birnan, 20, traagisista viimeisistä hetkistä

Tammikuussa henkirikoksen uhriksi joutuneen islantilainen Birna Brjansdottirin, 20, katoamisesta ja kuolemasta on tullut uutta tietoa.

7.2.2017 21:23

Islantilaisen Birna Brjansdottirin, 20, katoaminen järkytti syvästi 330 000 asukkaan saarta, sillä siellä tapahtuu poliisin mukaan vain noin 1,8 murhaa vuotta kohden. Yleensä murhaajat ovat päihtyneitä tai mielenterveysongelmaisia.

Katoamisen myötä saarella järjestettiin sen tähän asti suurin etsintäoperaatio.

Brjansdottir löydettiin kuolleena rannalta 22. tammikuuta, kahdeksan päivää katoamisensa jälkeen. Hän oli löydettäessä alasti, mutta poliisi ei ole kertonut, oliko naiselle tehty seksuaalista väkivaltaa.

20-vuotias Birna Brjansdottir murhattiin tammikuussa.­

Uutistoimisto AFP kertoo poliisitutkintaa lähellä olevien lähteiden paljastaneen Islannin yleisradio RUV:lle maanantaina, että Brjansdottir on todennäköisesti ollut mereen joutuessaan vielä elossa. Nuoren naisen keuhkoista löytyi vettä, mikä viittaa hukkumiseen kuolinsyynä.

Poliisi ei kommentoinut asiaa vielä tiistaina.

Islannin korkein oikeus sen sijaan päätti pitää edelleen vangittuna merimiehen, jonka troolarin on yhdistetty nuoren naisen katoamiseen.

”Viikinkiryhmä” pidätti epäillyt

Brjansdottir nähtiin viimeisen kerran elossa varhain lauantaiaamuna, 14. tammikuuta. Tuolloin hän tallentui valvontakameran nauhalle kävellessään Reykjavikin jäisillä kaduilla ostettuaan kebab-annoksen baari-illan jälkeen.

Tämän jälkeen nuoresta naisesta ei nähty jälkeäkään. Naisen kengät löydettiin myöhemmin Reykjavikin eteläpuolelta, Hafnarfjordurin satamasta, läheltä laituria jonne pidätetyn miehen troolari oli ankkuroitu.

Viimeinen havainto Birna Brjansdottirista tehtiin aamuyöllä Reykjavikin keskustassa.­

Turvakameranauhoja tutkimalla poliisi on saanut selville, että troolarin läheisyyteen oli katoamisaamuna parkkeerattu punainen Kia Rio – samanlainen kuin valvontakamerafilmissä, johon myös Brjansdottir tallentui.

Autosta poliisi löysi kadonneen naisen verijälkiä.

Polar Nanoq -niminen troolari oli lähtenyt laiturista vain tunteja ennen kuin tieto Brjansdottirin katoamisesta kävi ilmi. Tästä syystä Islannin poliisin erikoisjoukko – Viikinkiryhmä – lensi laivalle helikopterilla ja kuulusteli merimiehiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?