Trump aloitti vastaiskunsa – Oikeusministeriö valitti maahantulokieltojen jäädyttämisestä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump aloitti vastaiskunsa – Oikeusministeriö valitti maahantulokieltojen jäädyttämisestä

Yhdysvalloissa oikeusministeriö on virallisesti valittanut tuomaripäätöksestä, joka jäädytti väliaikaisesti presidentti Donald Trumpin asettamat maahantulokiellot.

5.2.2017 2:38

Asiasta kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja uutistoimisto Reuters.

Liittovaltion tuomari James Robart jäädytti presidentin seitsemän muslimimaan kansalaisille määräämän maahantulokiellon lauantaiyönä Suomen aikaa. Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaava virasto ilmoitti pian tuomaripäätöksen jälkeen, että oikeusministeriö vetoaa oikeudessa kiellon palauttamisen puolesta "heti kun se on mahdollista".

Washingtonissa jätetty valitus on pelkkä virallinen ilmoitus tuomaripäätöksen vastustamisesta oikeudessa, eikä siinä esitetä perusteita valitukselle tai muita yksityiskohtia, kertoo ABC News.

Trump itse hyökkäsi tuoreeltaan kovin sanoin tuomaripäätöstä vastaan vannoen, että se kumotaan.

  Viisuminhaltijoita hoputetaan lennoille

Pakolaisten ja siirtolaisten asiaa ajavat järjestöt kehottavat Yhdysvaltain maahantulokieltojen piirissä olevien maiden Yhdysvaltoihin pyrkiviä kansalaisia varaamaan lentonsa välittömästi. Asiasta uutisoi muun muassa ABC News.

Järjestöt kehottavat Yhdysvaltoihin pyrkiviä kiirehtimään nyt, kun presidentti Donald Trumpin asettamat maahantulokiellot on liittovaltion tuomarin päätöksellä jäädytetty toistaiseksi.

Maahantulokieltojen piirissä olevista seitsemästä maasta saapuvat viisuminhaltijat pääsevät Yhdysvaltoihin, ellei heidän viisumiaan ole jo leimattu perutuksi, Yhdysvalloissa toimivat järjestöt ohjeistavat.

Maahantulokieltoa vastustavia mielenosoittajia Los Angelesin kansainvälisellä lentokentällä perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?