Veitsimies yritti tunkeutua Louvren taidemuseoon Pariisissa – sotilas pysäytti ampumalla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Veitsimies yritti tunkeutua Louvren taidemuseoon Pariisissa – sotilas pysäytti ampumalla

Julkaistu: 3.2.2017 11:35, Päivitetty 3.2.2017 13:45

Ranskan sisäministeriön mukaan kyseessä oli vakava tilanne.

Ranskalainen sotilas avasi tulen ja haavoitti perjantaina viidakkoveitsellä aseistautunutta miestä, joka yritti tunkeutua Louvren taidemuseoon Pariisin keskustassa.

Katso alla olevasta ikkunasta suoraa lähetystä Pariisista.

Asiasta kertoo Reuters poliisilähteisiin nojaten. Toisen poliisilähteen mukaan mies oli yrittänyt päästä museon yhteydessä sijaitsevaan maanalaiseen myymälään salkun kanssa.

AFP:n mukaan sotilas olisi avannut tulen sen jälkeen, kun mies olisi yrittänyt hyökätä hänen kimppuunsa. Hyökkääjän kerrotaan olevan vakavasti loukkaantunut.

RTL-kanavan mukaan vakavasti loukkaantunut mies makaa edelleen maassa, eivätkä poliisit ole päässeet hänen lähelleen jostakin syystä.

Poliisit ja sotilaat partioivat yhä alueella.

Poliisit ja sotilaat partioivat yhä alueella.

Poliisin mukaan museon alue on evakuoitu ja meneillään on poliisioperaatio, joka koskee myös läheistä ostoskeskusta. Hyökkääjän laukusta ei poliisin mukaan ole löytynyt räjähteitä, kuten aiemmin epäiltiin.

Ranskan sisäministeriö on kuvannut tapahtunutta Twitterissä ”vakavaksi”. Sisäministeriö on pyytänyt kansalaisia välttämään väärän tiedon levittämistä ja seuraamaan hallituksen tiedotuslähteitä.

Poliisit ovat sulkeneet alueen Louvren lähettyviltä.

Poliisit ovat sulkeneet alueen Louvren lähettyviltä.

Poliisin mukaan mies huusi hyökätessään ”Allahu Akbar” ja hänen uskotaan halunneen suorittaa terrori-isku. Poliisipäällikkö Michel Cadotin mukaan myös toinen epäilyttävä henkilö otettiin paikalta kiinni, mutta hänen ja hyökkääjän välillä ei vaikuta olevan yhteyttä.

Hyökkäyksessä haavoittunut sotilas sai lieviä vammoja, mutta hyökkääjään ammuttiin yhteensä viisi laukausta sotilaiden toimesta.

Videolla sisäkuvaa museosta.

Paikalla on useita poliiseja ja pelastustyöntekijöitä.

Paikalla on useita poliiseja ja pelastustyöntekijöitä.

Tuoreimmat osastosta