Ulkomaat

Yhdysvaltain superrikkaat pakenevat Trumpia Uuteen-Seelantiin – brittilehti tarjoaa vaihtoehdoksi Suomea

Julkaistu:

Guardianin toimittajan mukaan Helsinki-Vantaan lentoaseman täytetyt eläimet ovat osoitus suomalaisten kyvystä vastustaa globalisoitunutta yhdenmukaisuutta.
Muun muassa The New Yorker ja Guardian uutisoivat maanantaina, että Yhdysvaltain superrikkaat ovat alkaneet valmistautua yhteiskunnan romahdukseen ostamalla muun muassa tontteja mahdollisimman kaukaa kotimaastaan.

Erityisessä suosiossa kerrottiin olevan Uuden-Seelannin, jonka maahanmuuttoa koskeva verkkoliikenne kasvoi peräti 2 500 prosentilla Donald Trumpin presidentiksi nousun jälkeisenä päivänä. Lue IS:n juttu aiheesta täältä.

Vielä samana päivänä brittilehti Guardianissa julkaistiin kolumni, jossa toimittaja Patrick Barkham ehdottaa Suomea vaihtoehtoiseksi turvapaikaksi ”Trumpokalypsia” pakeneville yhdysvaltalaisille miljardööreille.

– Me kaikki emme voi paeta eteläiselle Tyynellemerelle kuten it-miljardöörit. Onneksi Suomi vaikuttaa olevan järkevyyden saareke – ja vieläpä edullisempi, Barkham kirjoittaa.


Hän kertoo vierailleensa Suomessa viime viikolla tehdäkseen taustatutkimusta metsästyksestä kertovaa artikkeliaan varten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sain ensivaikutelman kansakunnasta, joka on riittävän peräänantamaton vastustaakseen globalisoitunutta yhdenmukaisuutta: Helsingin lentokentän matkatavarahalli on koristeltu kehnosti täytetyillä ahmoilla ja lumenvalkoisilla jäniksillä, ikään kuin todisteena ihmeellisen luonnon rikkaudesta – ja rakkaudesta metsästykseen, Barkham toteaa kieli poskessaan.

”Satuhökkeli” irtoaa 20 000 eurolla

Pohjois-Karjalassa vieraillessaan Barkham kertoo kiinnittäneensä huomiota lukuisiin romahduksen partaalla oleviin ”satuhökkeleihin”, jotka ovat jääneet autioiksi, koska kaupungistuneita suomalaisia ei houkuta enää kesänvietto ”moskiittoja täynnä olevan suon vieressä ilman vesijohtoverkkoa”.

Barkham mainitsee, että hänen kuvailemansa kaltaisen talon voi saada omakseen vain 20 000 eurolla.

Hän hehkuttaa myös Suomen puhdasta ilmaa, ylistettyä koulutusjärjestelmää sekä parhaillaan käynnissä olevaa perustulokokeilua, mutta ei suinkaan näe Suomea täysin ongelmattomana maailmankolkkana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Totta kai Suomi käy läpi meille kaikille tuttuja epävarmuuksia aina maahanmuuttoon liittyvistä jännitteistä kukoistavaan, euroskeptiseen äärioikeistopuolueeseen saakka.


Barkham mainitsee myös työpaikkojen katoamisen metsäteollisuudesta sekä Nokian romahduksen. Tapaamiensa suomalaisten hän kertoo lähinnä kritisoineen nykyhallitusta.

Suomalaisesta metsästyksestä Barkham nostaa esille muun muassa sen, että kyseessä ei ole hevosen selässä istuvien aristokraattien huvi, toisin kuin usein Britanniassa. Hän pani merkille myös sen, että Suomesta puuttuu fasaanien teollinen metsästys.

– Imettyäni viikon ajan itseeni Suomen puhdasta ilmaa ja pragmatismia, palasin Britanniaan törmätäkseni siihen, että lintuinfluenssa oli puhjennut tarhattujen fasaanien keskuudessa. David Cameron vitsaili löytäneensä lohdun kutsumalla ampumiaan fasaaneja Borikseksi ja Michaeliksi. Metsästysseuran johtaja oli eronnut paikallisesta neuvostosta haukuttuaan törkeästi naispuolista sabotoijaa. Mutta Gatwickin kentällä ei siltikään ollut täytettyjä peltopyitä, Barkham kuvailee kotimaansa ja Suomen välistä kontrastia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt