Trump: ”Tämä ei ole muslimikielto, aiomme jälleen myöntää viisumeita kaikkiin maihin” – lue tiedote kokonaisuudessaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump: ”Tämä ei ole muslimikielto, aiomme jälleen myöntää viisumeita kaikkiin maihin” – lue tiedote kokonaisuudessaan

Presidentti sanoo pitävänsä Yhdysvallat vapaana ja turvallisena maana.

30.1.2017 0:11

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump korostaa, ettei hänen asettamansa väliaikainen maahantulokielto ole ”muslimikielto”.

Trump julkaisi sunnuntai-iltana Suomen aikaa tiedotteen, jossa hän kertoo, että viisumeja aletaan jälleen myöntää kaikkiin maihin kiellon päättymisen jälkeen.

Kohua herättänyt presidentin asetus koskee Syyrian, Irakin, Iranin, Jemenin, Libyan, Somalian ja Sudanin kansalaisia. Trumpin mukaan kiellossa ei ole kyse uskonnosta vaan terrorismin torjumisesta ja maan pitämisestä turvallisena.

Alla Trumpin tiedote kokonaisuudessaan:

”Amerikka on maahanmuuttajien ylpeä kansakunta, ja aiomme jatkossakin osoittaa myötätuntoa sortoa pakeneville, mutta teemme sen suojelemalla samalla omia kansalaisiamme ja rajoja. Amerikka on aina ollut vapaa maa ja rohkeiden koti.

Pidämme sen vapaana ja pidämme sen turvallisena, kuten media tietää, mutta kieltäytyy sanomasta sitä. Politiikkani on samanlainen kuin se, mitä presidentti Obama teki vuonna 2011, kun hän kielsi viisumit irakilaispakolaisilta kuudeksi kuukaudeksi. Määräyksessä nimetyt seitsemän maata ovat samat maat, jotka Obaman hallinto nimesi terrorismin alkuperäksi. Ollaksemme selkeitä, tämä ei ole muslimikielto, kuten media on väärin uutisoinut.

Kyse ei ole uskonnosta – tässä on kyse terrorismista ja maamme pitämisestä turvallisena. Maailmassa on yli 40 muslimienemmistöistä maata, joihin tämä määräys ei vaikuta. Aiomme jälleen myöntää viisumeita kaikkiin maihin, kun olemme varmoja siitä, että olemme tarkastelleet ja toteuttaneet turvallisimmat käytännöt seuraavan 90 päivän aikana.

Minulla on valtava tunne niitä ihmisiä kohtaan, jotka ovat osallisina tässä Syyrian hirvittävässä humanitaarisessa kriisissä. Ensimmäinen prioriteettini on aina suojella ja palvella maatamme, mutta presidenttinä aion löytää tapoja auttaa kaikkia niitä, jotka kärsivät.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?