Trumpin maahantulokielto ei koske kaksoiskansalaisia – toteuttamisessa ollut epäselvyyksiä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trumpin maahantulokielto ei koske kaksoiskansalaisia – toteuttamisessa ollut epäselvyyksiä

Seitsemän muslimienemmistöisen maan kansalaisia koskevan maahantulokiellon toteuttamisessa on ollut epäselvyyksiä.

Yhdysvalloissa on osoitettu mieltä Donald Trumpin asettamaa maahantulokieltoa vastaan. Kuvat ovat New Yorkista, San Franciscosta, Dallasista ja Chicagosta.

29.1.2017 13:44

Yhdysvaltojen asettama maahantulokielto Iranin, Irakin, Syyrian, Sudanin, Libyan, Jemenin ja Somalian kansalaisille ei ilmeisesti koske kaksoiskansalaisia, Yhdysvaltain kansallisesta turvallisuudesta vastaava virasto on tarkentanut. Kielto ei myöskään koske niitä henkilöitä, joilla on pysyvä oleskelulupa Yhdysvaltoihin, CNN kertoo.

Virasto oli jo Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin määräyksen jälkeen sanonut, ettei kielto koske niitä, joilla on pysyvä oleskelulupa. Valkoinen talo kuitenkin kumosi CNN:n mukaan ohjeistuksen myöhemmin.

Eilen yöllä lentoyhtiöille annetun ohjeistuksen mukaan alkuperäinen ohje on kuitenkin voimassa. Myös Finnairilta kerrottiin aiemmin Ilta-Sanomille, että pysyvän oleskeluluvan haltijat ja kaksoiskansalaiset pääsevät Kansainvälisen ilmakuljetusliitto IATA:n ohjeistuksen mukaan Yhdysvaltoihin suuntaaville lennoille. Finnair lentää talvikaudella New Yorkiin ja Miamiin.

Maahantulokiellon asettamisen jälkeen muun muassa lentokentillä oli epäselvyyttä siitä, keitä kielto koskee. Useat lehdet uutisoivat aluksi, että kielto koskisi myös kaksoiskansalaisia ja pysyvän oleskeluluvan haltijoita.

CNN:n lähteen mukaan Trumpin määräys yllätti viranomaiset, sillä määräyksen toimeenpanosta vastaavat viranomaiset saivat tietää määräyksen yksityiskohdat vain hieman ennen sen allekirjoittamista.

Trump on nimennyt määräyksensä ”Valtion suojeleminen ulkomaalaisten terroristien pääsyltä Yhdysvaltoihin”. Muun muassa CNN on julkaissut määräyksen kokonaisuudessaan. Määräystä ei kuitenkaan ole julkaistu Valkoisen talon verkkosivuilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?