Maahantulokielto aiheutti kaaoksen lentokentillä – New Yorkin pormestari: ”JFK:n tapahtumat häpeällisiä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Maahantulokielto aiheutti kaaoksen lentokentillä – New Yorkin pormestari: ”JFK:n tapahtumat häpeällisiä”

Asianajajat auttavat ilmaiseksi ihmisiä, jotka on otettu kiinni väliaikaisten maahantulokieltojen takia.

Mielenosoittajia John F. Kennedyn lentokentän 4-terminaalin luona.

29.1.2017 4:07

Yhdysvalloissa New Yorkin pormestari Bill de Blasio on kuvaillut John F. Kennedyn kansainvälisen lentokentän tapahtumia häpeällisiksi. Hän kommentoi asiaa Twitterissä.

Pormestarin kanslia kertoo Twitterissä, että kentälle on saapunut vapaaehtoisia asianajajia, jotka auttavat ilmaiseksi ihmisiä, jotka on otettu kiinni Yhdysvaltain väliaikaisten maahantulokieltojen takia.

Useilla lentokentillä tunnelma on kaoottinen. Sekaannusta on syntynyt kiinniottojen lisäksi siitä, että maahanmuutto- ja tulliviranomaisilla on ollut vaikeuksia uusien määräysten tulkitsemisessa.

What's happening at JFK is shameful. @NYCImmigrants Affairs Commissioner Nisha Agarwal is on the ground now working to help.— Bill de Blasio (@NYCMayor) January 28, 2017

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Kennedyn lentokentällä on myös osoitettu mieltä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin asetusta vastaan. Tiedot protestoijien määrästä vaihtelevat. Los Angeles Timesin mukaan iltapäivään mennessä paikalle oli saapunut noin 2 000 ihmistä.

CNN:n mukaan kaksi irakilaismiestä, jotka aiemmin otettiin kiinni, on päästetty menemään. Useita muita ihmisiä pidetään kuitenkin edelleen New Yorkin kentällä. BBC:n mukaan kentälle kokoontuneet protestoijat ovat vaatineet näiden ihmisten vapauttamista.

Mielenosoittajia vastassa oli mellakkavarusteisiin pukeutuneita poliiseja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?