Die Welt: Trump sai suurimman mahdollisen lahjan – kuningatar Elisabet II kutsui vierailulle Britanniaan

rac

Julkaistu:

Yhdysvallat
Saksalaislehden mukaan Kuningatar Elisabet II kutsui uuden Yhdysvaltain presidentin Britanniaan tavallista nopeammin.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasi Britannian pääministerin Theresa Mayn perjantaina Valkoisessa talossa. Trump ja May pitivät tapaamisen jälkeen yhteisen lehdistötilaisuuden.
  • May sanoi tiedotustilaisuudessa, että Trump on 100-prosenttisesti Naton takana. Voit katsoa Britannian pääministerin kommentin asiasta yllä olevalta videolta.
Saksalainen Die Welt uutisoi, että Trump sai suurimman mahdollisen lahjan Maylta. Puheessaan May paljasti merkittävän asian, joka jäi aluksi eri maiden medioissa vähälle huomiolle ja muiden asioiden varjoon.

– Olen iloinen siitä, että minulla on tilaisuus olla täällä ja että sain kutsun niin pian virkaanastujaistenne jälkeen, May korosti vastauspuheessaan Trumpille.

May korosti sitä, että kutsu oli osoitus Yhdysvaltain ja Britannian erityissuhteesta.

– Erityissuhteidemme merkitystä korostaa lisäksi se, että olen voinut tänään välittää Ison-Britannian kuningattaren toiveen siitä, että Yhdysvaltain presidentti voisi vierailla yhdessä puolisonsa kanssa myöhemmin tänä vuonna Britanniassa. Voin nyt kertoa ilokseni kertoa sen, että presidentti on hyväksynyt toiveen, May korosti puheessaan, joka julkaistiin kokonaisuudessaan myös Ison-Britannian hallituksen virallisilla sivuilla.

Die Welt korostaa kutsun symbolista merkitystä, sillä yleensä uusi valtionpäämies joutuu odottamaan kuningattaren kutsua pidempään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt