Asiantuntija torstain puheesta: Trump oli aiempaa presidentillisempi

rac

Julkaistu:

Donald Trumpin puhe republikaanipuolueen kongressiedustajille sisälsi paljon symboliikkaa.
Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen John Morton -keskuksen johtaja Benita Heiskanen ei löytänyt Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin puheesta republikaanipuolueen kongressiedustajien retriitissä juurikaan yllätyksiä.
  • Trump kertoo Meksikon presidentin tapaamisen peruuntumisesta yllä olevalla videolla.
– Substanssissa ei ollut mitään, mitä en ole kuullut aikaisemmin.

Trump toisteli pitkälti jo aiemmin kuultuja suunnitelmiaan veronalennuksista, sääntelyn purkamisesta kansallinen turvallisuudesta, monenkeskisten kauppasopimusten muuttamisesta kahdenvälisiksi, terveydenhuoltouudistus Obamacaren kumoamisesta ja paperittomien maahanmuuttajien palauttamisesta lähtömaihinsa.

Puheen sävy oli huomattavasti viime viikon jyrkkää virkaanastujaispuhetta maltillisempi.

– Puhe oli sävyltään presidentillisempi ja Trump oli hymyilevä ja lämpimämmän oloinen. Trump on ollut viikon virassa ja alkaa jo tottua. Hän on selvästi oppinut toimintakulttuuria ja asianmukaista kielenkäyttöä. Tällaista en ole ennen huomannut.

Heiskasen mukaan maltillinen tyyli selittyy kotikenttäedulla.

– Hän puhui suopealle yleisölle, omalle puolueelleen. Vaikka ulkopuolella on mielenosoittajia, tilaisuuden yleisö oli lähtökohtaisesti hänen kanssaan samaa mieltä.

Asiantuntija löysi puheesta kuitenkin paljon symboliikkaa.

– Ollaan Philadelphiassa ja ollaan ikään kuin uusi itsenäisyys koittaa. Oli ylvästä kielikuvaa, oikeudenmukaisuuden tunti on koittanut ja ollaan korkeampien jumalallisten voimien siunaamia.