Pelastushelikopteri putosi Italian vuoristoon – kaikki 6 kyydissä ollutta kuolivat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pelastushelikopteri putosi Italian vuoristoon – kaikki 6 kyydissä ollutta kuolivat

Vaikeapääsyiseen paikkaan pudonnut helikopteri oli kuljettamassa hoitoon läheisessä hiihtokeskuksessa loukkaantunutta.

Pelastushelikopterin kerrotaan pudonneen Apenniinien vuoristoon Italiassa.

24.1.2017 15:02 | Päivitetty 24.1.2017 16:38

Pelastushelikopteri on pudonnut Italian Apenniinien vuoristossa lähellä paikkaa, jossa lumivyöry surmasi ainakin 12 ihmistä osuessaan hotelliin viime viikolla.

Italialaisen Ansa-uutistoimiston mukaan kuutta ihmistä kuljettanut helikopteri oli kuljettamassa Campo Felicen hiihtokeskuksessa loukkaantunutta henkilöä hoitoon, kun se putosi maahan noin 600 metrin korkeudesta.

Paksussa sumussa tapahtuneessa turmassa kaikki kuusi kopterissa ollutta ihmistä kuolivat.

Viranomaisten mukaan helikopteri oli suorittamassa normaalia pelastustehtävää, eikä sillä ollut mitään tekemistä lumivyöryyn hautautuneella hotellilla meneillään oleviin pelastustöihin.

Rai-tv-kanavan mukaan toinen pelastushelikopteri on lähetetty Pennen tukikohtaan, josta käsin myös lumivyöryhotellin pelastustöitä johdetaan.

– Alue, jossa kopteri putosi on vaikeapääsyinen hyvissäkin olosuhteissa, ja tiheässä sumussa se on vielä vaikemapaa. Useat pelastustiimit yrittävät parhaillaan päästä paikalle, poliisin tiedottaja kertoi BBC:n mukaan.

Myös lumivyöryn alle jääneestä hotellista on viranomaisten mukaan löytynyt lisää kuolonuhreja.

Tämän hetken tiedon mukaan turmassa on kuollut yhteensä 15 ihmistä on kuollut. Lisäksi 14 on yhä kateissa lumivyöryn jäljiltä.

Vyöry hautasi Keski-Italiassa Gran Sasson vuorenrinteellä sijaitsevan hotellin alleen viime viikon keskiviikkona. Vyöryn alle jääneestä hotellista ja sen ympäristöstä on saatu pelastettua yhteensä 11 ihmistä.

Juttua päivitetty tuoreilla tiedoilla kello 16.38.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?