Michael Mooren uhmakas ennuste: ”Trump ei tule kestämään neljää vuotta”

Dokumenttiohjaaja Michael Moore piti tunteikkaan puheen tulevaa presidenttiä vastustavassa mielenosoituksessa.

20.1.2017 16:55

Palkittu dokumenttiohjaaja Michael Moore piti torstaina Donald Trumpin vastaisessa mielenosoituksessa puheen, jossa hän pumppasi Yhdysvaltain uutta presidenttiä vastustavat mielenosoittajat täyteen uskoa.

Moore lupasi yleisölleen, että kun Trumpin syrjäyttämiseksi tehdään kylliksi töitä, uusi presidentti ei pysy virassaan edes yhtä kautta.

– Kun vain teemme paljon töitä, saamme tämän miehen pysäytettyä. Hän ei tule kestämään edes neljää vuotta, Moore sanoi.

Hän rohkaisi ihmisiä ryhtymään sadan päivän mittaiseen protestiin alkaen siitä, kun Trump astuu valtaan, ja pyysi yleisöä tekemään kaikkensa, jotta Trump ei pystyisi toteuttamaan lupauksiaan häätää maasta siirtolaisia ja muslimeja.

Moore puhui torstai-iltana paikallista aikaa New York Cityn keskustassa Trumpin omistaman hotellin lähellä. Paikalla puhuivat useat muutkin Yhdysvaltain kulttuuri- ja viihdekerman edustajat, kuten näyttelijät Julianne Moore ja Robert De Niro.

Ohjaaja on aiemminkin ennustanut, että Trumpin valtakausi tyssää lyhyeen.

– Tässä tulee käymään niin, että meidän ei tarvitse kärsiä neljää vuotta Donald J. Trumpia, Moore sanoi viime vuoden marraskuussa Morning Joe -televisio-ohjelmassa.

– Hänenlaisensa narsisti, jolle maailmassa ei ole muuta kuin hän itse, tulee väistämättä rikkomaan lakeja, ehkä tahtomattaankin. Hän ajattelee ainoastaan sitä, mikä hänelle itselleen on parasta, Moore perusteli.

Moore tunnetaan poliittisesti värittyneistä dokumenttielokuvistaan, kuten Bowling for Columbine (2002) ja Where to Invade Next (2015). Viime vuoden lopulla hän julkaisi Trumpia vastustavan dokumentin Michael Moore in TrumpLand.

Katso alla olevalta videolta, miten Donald Trump puhui torstai-iltana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?