Putin kommentoi Trump-muistioiden kohuväitteitä: ”Hölynpölyä”

Venäjän presidentti on jo aiemmin kiistänyt, että maan tiedusteluviranomaisilla olisi Trumpista kyseenalaista materiaalia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kommentoi tuoreinta Trump-kohua.

17.1.2017 17:13

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi tiistaina uutistoimisto Interfaxin mukaan, että Yhdysvaltain tulevasta presidentistä Donald Trumpista kohuväitteitä sisältäneet muistiot ovat ”selvästi väärennettyjä” ja ”hölynpölyä”, Business Insider uutisoi. Muistioiden mukaan Venäjällä saattaisi olla hallussaan arkaluontoista materiaalia Trumpista. Lisäksi muistioissa muun muassa väitetään, että Venäjä oli Yhdysvaltojen presidentinvaalien aikaisen hakkeroinnin takana.

Venäjä on jo aiemmin kiistänyt, että sillä olisi Trumpista raskauttavaa materiaalia. Muistioissa on väitetty, että materiaali koskisi Trumpia ja prostituoituja, mutta väitteitä ei ole vahvistettu eikä väitteiden tarkkaa lähdettä ole tiedossa.

Putinin mukaan Venäjän tiedustelupalvelut ”eivät jahtaa jokaista amerikkalaista miljardööriä”.

– (Trump) on ollut maailman kauniimpien naisten kanssa, joten miksi hän tarvitsisi prostituoituja Moskovassa, Putin sanoi.

Putin arvioi, että muistioiden tarkoituksena on horjuttaa Trumpin asemaa.

Muistiot nousivat julkisuuteen sen jälkeen, kun CNN kertoi viime viikolla, että tiedusteluviranomaiset olivat kertoneet niistä Trumpille ja väistyvälle presidentille Barack Obamalle. Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset olivat tehneet muistioiden pohjalta tiivistelmän.

Mediatietojen mukaan muistiot on kirjoittanut entinen MI6-agentti Christopher Steele. Steele ei ole kommentoinut väitteitä julkisuudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?