Ulkomaat

Turkin media: Istanbulin yökerhoampuja on otettu kiinni

Julkaistu:

Turkki
Istanbulilaisessa Reina-yökerhossa 39 ihmistä uudenvuodenyönä surmannut mies on otettu kiinni, kertoo uutistoimisto Reuters.
Reuters kertoo turkkilaisten tiedotusvälineiden tietoihin nojaten, että terrori-iskusta epäilty otettiin kiinni Istanbulissa Esenyurtin kaupunginosasta. Alue sijaitsee Euroopan puolella.

Viranomaiset eivät heti vahvistaneet miehen henkilöllisyyttä, mutta Anadolu-uutistoimiston mukaan kiinni otettu olisi uzbekistanilainen Abdulgadir Masharipov. Miehen sanotaan toimineen peitenimellä Ebu Muhammed Horasani.

Mediatietojen mukaan mies olisi saatu ison poliisioperaation jälkeen kiinni huoneistosta, jossa hän piileskeli 4-vuotiaan poikansa kanssa. Uutistoimisto Dogan julkaisi kuvan, jossa kiinni otetun henkilön kasvoissa ja t-paidassa näkyi verta.

Anatolian mukaan operaation yhteydessä otettiin kiinni yhteensä viisi henkilöä, joista kolme on naisia.


Terroristijärjestö Isis ilmoitti aiemmin olleensa Bosporinsalmen rannalla sijaitsevaan Reina-yökerhoon tehdyn terrori-iskun takana. Aiemmin maanantaina Turkin varapääministeri Numan Kurtulmus kertoi, että isku tehtiin ammattimaisesti ja siinä oli mukana myös tiedusteluorganisaatio, jota Kurtulmus ei kuitenkaan määritellyt tarkemmin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Vaikuttaa siltä, että Reinan isku ei ollut vain terroristiorganisaation teko, vaan mukana oli myös tiedusteluorganisaatio. Se oli äärimmäisen suunniteltu ja järjestelmällinen teko, Kurtulmus kertoi A Haber -kanavan haastattelussa.

Aiemmin kymmeniä ihmisiä oli pidätetty tammikuun 1. päivän iskuun liittyen.

Hyökkääjä tunkeutui yökerhoon ja avasi tulen automaattikiväärillä. Hän latasi aseensa monta kertaa uudestaan ja ampui maassa maanneita haavoittuneita ihmisiä.

Uhrien joukossa oli useiden arabimaiden sekä Intian ja Kanadan kansalaisia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt