Ruotsalaishävittäjä syöksyi maahan ilmailunäytöksessä Thaimaassa – lentäjä kuoli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsalaishävittäjä syöksyi maahan ilmailunäytöksessä Thaimaassa – lentäjä kuoli

Ruotsalaisvalmisteinen Jas 39 Gripen -hävittäjäkone oli juuri esittämässä yllätyshyökkäystä, kun se yllättäen putosi maahan.

Onnettomuus sattui Etelä-Thaimaassa Hat Yain kaupungissa.

14.1.2017 8:11

Ruotsalaisvalmisteisen Jas Gripen -hävittäjäkoneen maahansyöksyssä Thaimaan Hat Yaissa kuoli koneen lentäjä. Onnettomuudesta uutisoivat Bangkok Post ja Aftonbladet.

Lehtien mukaan onnettomuus sattui ilmailunäytöksessä, jota oli kerääntynyt katsomaan iso joukko ihmisiä. Bangkok Postin mukaan lentäjä oli juuri esittämässä yllätyshyökkäystä, kun hävittäjä yllättäen syöksyi maahan noin puoli kymmeneltä aamulla paikallista aikaa.

Onnettomuustilanteesta kuvatulla videolla näkyy, kun hävittäjä tekee käännöksen ja katoaa puiden taakse. Hetki sen jälkeen lentokentän ylle nousee suuri, musta savupilvi. Thaimaan ilmavoimat kehottaa Facebookissa todistajia olemaan jakamatta videota kunnioittaakseen onnettomuuden uhria ja hänen läheisiään.

Onnettomuutta seurasi toinen, kun onnettomuuspaikalle suunnannut paloauto kaatui kumoon. Tämän jälkeen lentokenttä piti sulkea, jotta koko kiitotie saatiin tyhjennettyä.

Thaimaan pääministeri Prayut Chan-o-ocha on esittänyt surunvalittelunsa uhrin omaisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?