Ulkomaat

Venäläinen sarjamurhaaja ”Ihmissusi” paljasti lisää karmivia yksityiskohtia tarinastaan – tunnustanut 81 naisen murhan

Julkaistu:

Aiemmin poliisina työskennellyt siperialaismies tuomittiin 22 murhasta vankeuteen vuonna 2012.
Venäläinen sarjamurhaaja Mikhail Popkov istuu elinkautista vankeustuomiota 22 naisen murhasta. Nyt hän on kuitenkin tunnustanut surmanneensa lisäksi 59 muuta naista, muun muassa Sky News uutisoi.

Popkovia syytetään tällä hetkellä 47 murhasta, mutta poliisi uskoo murhasyytteiden määrän vielä kasvavan, sillä 12 tapauksen tutkinta on vielä kesken.

– Olemme melko varmoja näistä 12 tapauksesta. Me keräämme nyt todisteita, tutkintakomitean Irkutskin yksikön tiedottaja Karina Glovacheva sanoi The Siberian Timesille.

Jos loputkin tunnustukset pitävät paikkansa, Popkovin tekemien murhien määrä on 81.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaikki tiedossa olevat rikokset tehtiin Irkutskin alueella, Siperiassa.

Murhaaja käytti poliisin univormua

Venäläismediassa ”Ihmissudeksi” kutsuttu Popkov työskenteli poliisina murhat tehdessään. Hän käytti poliisin univormuaan hyödyksi houkutellessaan humalaiset uhrinsa poliisiautoon. Sen sijaan, että olisi tarjonnut uhreille kyydin kotiin, Popkov vei heidät syrjäisille alueille ja hyökkäsi heidän kimppuunsa.

Rikokset pysyivät selvittämättöminä vuosia, sillä poliiseille ei tehty DNA-testejä. Kun Popkovin yksikön jäsenet lopulta testattiin, Popkovin DNA pystyttiin yhdistämään murhapaikoilta löytyneisiin jälkiin.

Popkov pidätettiin vuonna 2012 ja hänet tuomittiin 22 naisen murhasta vuonna 2015. Hän on sanonut halunneensa puhdistaa kadut prostituoiduista.