Näyttelijä Meryl Streep sivalsi Trumpia puheessaan: ”Oli yksi esitys, joka järkytti minua” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Näyttelijä Meryl Streep sivalsi Trumpia puheessaan: ”Oli yksi esitys, joka järkytti minua”

Kun vaikutusvaltaiset käyttävät asemaansa kiusaamiseen, kaikki häviävät, elämäntyöstään palkittu näyttelijä sanoi.

9.1.2017 9:06 | Päivitetty 9.1.2017 13:04

Näyttelijä Meryl Streep palkittiin elämäntyön Golden Globe -palkinnolla. Lähes kuusiminuuttisessa kiitospuheessaan näyttelijä otti kantaa viime vuonna käytyjen Yhdysvaltain presidentinvaalien lopputulokseen. Maan tulevaksi presidentiksi valittu Donald Trump vannoo virkavalansa myöhemmin tässä kuussa.

– Tänä vuonna oli yksi esitys, joka järkytti minua. Se upotti koukkunsa sydämeeni. Ei siksi, että se oli hyvä; siinä ei ollut mitään hyvää. Mutta se oli tehokas ja teki työnsä. Se sai kohdeyleisönsä nauramaan ja näyttämään hampaansa, Streep sanoi The New York Timesin mukaan.

– Se oli se hetki, kun henkilö, joka haki paikkaa maamme kunnioitetuimmalla istuimella, imitoi liikuntarajoitteista toimittajaa.

Streep viittasi Trumpin kohua herättäneeseen käytökseen vuonna 2015, joskaan ei maininnut Trumpia nimeltä. Trump heilutti tuolloin puheensa aikana käsiään ja matki synnynnäisestä monioireisesta nivelten jäykistymäsairautta sairastavan toimittajan puhetyyliä.

Streep sanoi tilanteen murtaneen hänen sydämensä, sillä kyse oli tosielämästä, ei elokuvasta.

– Kun vaikutusvaltaiset käyttävät asemaansa kiusaamiseen, me kaikki häviämme.

Donald Trump kiersi joulukuussa Yhdysvaltoja kiitoskiertueellaan. Kuva Cincinnatista Ohiosta 1.12.2016.

Trump kiistää pilkanneensa toimittajaa

Trump on kiistänyt tarkoituksenaan olleen liikuntarajoitteisen toimittajan pilkkaaminen. Tuleva presidentti väittää The New York Timesin haastattelussa, että toimittaja yritti perääntyä 11/9-iskuja käsittelevästä artikkelista.

– Ihmiset sanovat jatkuvasti, että pilkkasin toimittajan kehitysvammaisuutta, aivan kuin Meryl Streep ja muut osaisivat lukea ajatuksiani, en tehnyt mitään sellaista.

Trump myös muistutti Streepin kannattaneen demokraattien presidenttiehdokasta Hillary Clintonia.

Streep myös muistutti monen näyttelijän maahanmuuttajataustasta. Trump tunnetaan tiukan siirtolaispolitiikan ajamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?