Adolf Hitlerin Mein Kampf vapautui markkinoille – nousi bestselleriksi Saksassa

Selitysosalla vahvistetusta teoksesta ollaan ottamassa jo kuudetta painosta.

Adolf Hitler kirjoitti kaksiosaisen teoksen vankilassa vuoden 1923 epäonnistuneen oluttupavallankaappauksen jälkeen.

4.1.2017 9:53

Natsijohtaja Adolf Hitlerin Mein Kampf -teoksen ensimmäisistä uusintapainoksista sitten toisen maailmasodan on tullut bestseller Saksassa. Vuosi sitten julkaistua teosta on myyty jo 85 000 kappaletta, ja siitä on määrä ottaa tässä kuussa jo kuudes painos.

Tutkijoiden mukaan kirjaa eivät ole niinkään ostaneet uusnatsit ja radikaalit vaan politiikasta ja historiasta kiinnostuneet sekä opettajat.

Kirjan julkaisu vuosi sitten oli mahdollista, koska sen tekijänoikeudet vanhenivat. Toisen maailmansodan jälkeen liittoutuneet olivat siirtäneet ne Baijerin osavaltiolle.

Mein Kampfin uudelleen julkaistun version kannessa lukee ”Taisteluni – kriittinen painos”.

Vuosi sitten myyntiin tullut kirja on 2000-sivuinen, ja sen tekstiin on lisätty 3 500 huomautusta, joissa muun muassa kumotaan Hitlerin virheellisiä syytöksiä.

Hitler kirjoitti kaksiosaisen teoksen vankilassa vuoden 1923 epäonnistuneen oluttupavallankaappauksen jälkeen. Kirjan ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 1925 ja toinen osa seuraavana vuonna. Kirjassa on muun muassa Hitlerin ajatuksia juutalaisten salaliitosta.

Teoksen levittäminen kiellettiin Saksassa toisen maailmansodan jälkeen. Kirjaa oli kuitenkin painettu runsaasti toisen maailmansodan aikana, joten sitä on ollut varsin helposti saatavilla Saksassa levityskiellosta huolimatta.

Kirja ilmestyi suomeksi vuonna 1941.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?