Ulkomaat

Video näyttää kaaoksen Malmön keskustassa – raketteja ammuttiin silmittömästi väkijoukkoon

Julkaistu:

Uudenvuodenyön juhlinta äityi paikoitellen hurjaksi Ruotsin Malmössä.
Mälmön keskustassa Möllevångstorget-torilla uutta vuotta vastaanottamassa ollut Jash Doweyko-Jurkowski kuvasi videon, jolla innokkaat juhlijat ampuvat ilotulitteita silmittömästi keskelle väkijoukkoa.Mikäli YouTube-video ei näy selaimellasi, voit katsoa sen tästä.

Doweyko-Jurkowski, 27, kertoo ruotsalaislehti Expressenille, että tunnelma juhlapaikalla oli hyvä, vaikka väkijoukon sekaan lennelleet raketit aiheuttivat ajoittain hämminkiä ja myös pelkoa.

– Välillä ilmassa oli pientä paniikkia, kun jotkut ampuivat raketteja väkijoukkoon. Yhdessä vaiheessa näin naisen makaavan maassa. Jonkinlainen ilotulite oli ilmeisesti osunut häntä jalkaan. Kysyin häneltä, kuinka hän voi, ja hän vastasi kaiken olevan kunnossa, Doweyko-Jurkowski kuvailee.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisin tullessa paikalle väkijoukko rauhoittui tilapäisesti, mutta paniikki alkoi levitä Doweyko-Jurkowskin mukaan pian uudelleen, sillä väen tungoksessa oli vaikea nähdä, kuka raketteja ampui.

Malmön poliisin toimintaa uudenvuodenyönä johtaneen Mathias Nilssonin mukaan muualla Mälmön kaupungin alueella raketteja ammuttiin pääosin sääntöjen mukaisesti ilmaan.

– Oopperatalolla ja Stortorgetilla juhlittiin myös, mutta näissä paikoissa raketteja ammuttiin enimmäkseen ylös päin. Eli tämä ei ole mikään yleinen Mälmön juhlintaa kuvaava tapa, Nilsson korostaa.

Kuitenkin tiedossa on joitakin tapauksia, joiden yhteydessä raketteja on ammuttu ihmisiä kohti. Mälmön alueella otettiin uudenvuodenyönä kiinni ihmisiä humalatilan vuoksi. Rakettien ampumisen vuoksi kiinniottoja ei Expressenin mukaan tehty.