Suomalaisten uintiretki päättyi traagisesti Gran Canarialla – Reino varoitti vaarasta vain hetkeä aikaisemmin

Julkaistu:

Espanja
65 vuoden ikäinen suomalaismies on kuollut Kanariansaarten saariryhmään kuuluvalla Gran Canarialla sunnuntaina. Asiasta uutisoi Kanariansaarilla julkaistava La Provincia -lehti.
La Provincia -lehden mukaan suomalaismies hukkui yrittäessään pelastaa seurassaan ollutta naista merestä Playa del Inglésissä. Uintiretkellään vaikeuksiin joutunut nainen onnistuttiin pelastamaan merestä, mutta hänen avukseen kiirehtinyt suomalaismies hukkui.

Paikalliset pelastusviranomaiset saivat tiedon uimareiden joutumisesta vaikeuksiin kello kahden aikaan iltapäivällä ja paikalle lähetettiin runsaasti veneitä sekä helikopteri.

Playa del Inglesissä lomailemassa oleva Reino Dahl kertoo Ilta-Sanomille olleensa uimassa turmapaikalla aallonmurtajan tuntumassa vain hetkeä ennen kuin suomalaismies ja -nainen saapuivat paikalle.

Omalla uintiretkellään Reino koki vastavirran olleen niin kova, että hänellä oli vaikeuksia päästä takaisin aallonmurtajalle. Hän kertoi asiasta uimaan suunnanneille suomalaisille.

– Sanoin, että älkää missään nimessä menkö tuonne. Siellä on vaarallinen paikka.

Reinon varoituksista piittaamatta suomalaiset menivät mereen.

Hetkeä myöhemmin aallonmurtajan läheltä alkoi kuulua avunhuutoja.

– Näin kun ihmisiä alkoi juosta paikalle avojaloin teräväkylkisiä kiviä pitkin. Jollakin oli mukana pelastusrengas.

 

Sanoin, että älkää missään nimessä menkö tuonne. Siellä on vaarallinen paikka.

Reino kertoo seuranneensa pelastusoperaatiota vähän matkan päästä. Hän näki, kuinka merestä pelastettiin nainen.

– Menin puhumaan hänelle ja havaitsin, että kysymyksessä on juuri sama henkilö, jota olin hetkeä aikaisemmin varoittanut. Nainen kertoi joutuneensa uintiretkellään hätään ja miehen tulleen apuun.

Reino oli paikalla lähes tunnin, jonka aikana merelle ilmaantui lukuisia moottoriveneitä pelastustehtäviin sekä lopulta myös helikopteri.

– Koko sinä aikana miestä ei löydetty.

Espanjalaislehden mukaan mies löytyi lopulta vedestä, mutta hänen henkeään ei onnistuttu pelastamaan ensiavusta huolimatta.

 

Näin kun ihmisiä alkoi juosta paikalle avojaloin teräväkylkisiä kiviä pitkin. Jollakin oli mukana pelastusrengas.

Reino kehottaa muita alueella liikkuvia varovaisuuteen aallonmurtajan lähellä uitaessa. Häntä ihmetyttää se, ettei vaarasta ole asianmukaisia varoituksia.

– Määrätyillä tuulilla virta vetää merellepäin sellaista vauhtia, että humina vain kuuluu.