Kaamea tapaus Belgiassa – vanhemmat lukitsivat pikkulapsen tuntikausiksi jääkylmälle parvekkeelle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kaamea tapaus Belgiassa – vanhemmat lukitsivat pikkulapsen tuntikausiksi jääkylmälle parvekkeelle

Vanhemmat sulkivat poikansa parvekkeelle rangaistuksena.

Perhe asui Saint-Josse-ten-Nooden alueella Brysselissä.­

30.12.2016 3:31

Belgiassa sattui tapaninpäivänä järkyttävä tapaus. Brysselissä Saint-Jossen alueella asuvan perheen vanhemmat lukitsivat 6-vuotiaan poikansa 15 tunniksi kylmälle parvekkeelle. Asiasta kertoo muun muassa The Sun.

Perheen poika oli mennyt nälissään hakemaan ruokaa keittiöstä. Rangaistuksena tästä pojan äiti ja isäpuoli olivat lukinneet hänet parvekkeelle. Pojalla oli yllään pelkkä pyjama.

Viranomaisten mukaan hätäkeskuksen työntekijät löysivät pojan tajuttomana ja kriittisessä tilassa. Poika kärsi hypotermiasta ja aliravitsemuksesta. Viranomaiset kertovat pojan olevan edelleen kriittisessä tilassa.

Myös pojan kaksoissisar vietiin sairaalahoitoon. Myös hänen kerrotaan kärsineen kaltoinkohtelemisesta sekä aliravitsemuksesta.

Pojan 31-vuotias äiti ja 21-vuotias isäpuoli on pidätetty. Heitä epäillään ”pienen lapsen kiduttamisesta auktoriteettiasemassa”, syyttäjäntoimisto ilmoitti torstaina antamassaan lausunnossa.

Viranomaislähteiden mukaan pojan isäpuoli on tunnustanut teot ymmärtämättä niiden vakavuutta. Pojan äiti on toistaiseksi kiistänyt kaikki syytteet. Äiti on kotoisin Ranskasta. Isäpuoli on belgialainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?