Perussuomalaisten nuorten ruoskintavideo nostatti kohun Ruotsissa: ”Hyökkää ruotsin kieltä vastaan” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Perussuomalaisten nuorten ruoskintavideo nostatti kohun Ruotsissa: ”Hyökkää ruotsin kieltä vastaan”

Videolla portailla ryömivää miestä ruoskitaan.

Videolla portailla ryömivää miestä ruoskitaan.

Julkaistu: 28.12.2016 19:42

Ruotsalaismedia uutisoi pakkoruotsia vastustavasta videosta.

Perussuomalaisten nuorten Facebook-sivuilla julkaistu video on herättänyt kohua paitsi sosiaalisessa mediassa myös aina Suomenlahden toisella puolen.

”Ruoskintavideo hyökkää ruotsin kieltä vastaan”, ruotsalainen Aftonbladet on otsikoinut artikkelinsa. Juttu on verkkolehden etusivulla.

”Perussuomalaisten nuorisoyhdistys hyökkää ruotsin kieltä vastaan. Kouluruotsia vastustavassa väkivaltaisessa videossa yhdistyksen puheenjohtajaa ruoskitaan samalla, kun hän puolialastomana ryömii ylös kirkon rappusia”, ruotsalaislehti kertoo.

Ruoskittava mies on Perussuomalaisten nuorten väistyvä puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Eilen julkaistussa videossa kehotetaan ”murtamaan pakkoruotsin valta”. Videolla vain alushousuihin pukeutunut mies ryömii Helsingin tuomiokirkon portaita samalla, kun mustiin vaatteisiin ja naamareihin pukeutuneet henkilöt ruoskivat häntä. Videolla miesääni lukee muokatun Isä meidän -rukouksen.

Aftonbladet lainaa Huvudstadsbladetia, joka on haastatellut rkp:n puheenjohtajaa Anna-Maja Henrikssonia.

– On järkyttävän mautonta ja surullista, että poliittista kampanjaa halutaan tämän tyyppisellä videolla edistää, käyttäen sanomaa, joka ainakin minun mielestäni samaistuu viharetoriikkaan, Henriksson sanoo HBL:lle.

Myös ruotsalainen uutistoimisto TT on uutisoinut aiheesta. Svenska Dagbladet on nostanut artikkelin etusivulleen.

”Väkivaltainen video ruotsista Suomessa järkyttää”, jutun otsikossa lukee.

Tuoreimmat osastosta