Bild-lehti: Neljä rekkaiskusta epäiltyyn liittyvää ihmistä otettu kiinni - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bild-lehti: Neljä rekkaiskusta epäiltyyn liittyvää ihmistä otettu kiinni

Saksan syyttäjäviranomainen kiistää lehtitiedot koskien Berliinin iskuihin liittyviä pidätyksiä.

Poliisi etsii edelleen Berliinin iskusta epäiltyä Anis Amria.­

22.12.2016 11:32

Saksalaislehti Bild uutisoi aiemmin, että neljä ihmistä on otettu kiinni Dortmundista liittyen Berliinin terrori-iskuun. Hieman myöhemmin Saksan liittovaltion syyttäjän edustaja on Reutersin mukaan kuitenkin kiistänyt lehden tiedot.

– Emme tiedä mistään pidätyksistä, tiedottaja sanoi.

Tiedottaja kommentoi Reutersin mukaan ilmeisesti nimenomaan pidätyksiä. Hän ei puhunut mahdollisista kiinniotoista.

Rekkaiskussa Berliinin joulumarkkinoille kuoli 12 ja loukkaantui 48 ihmistä.

Maanantaisesta iskusta epäillään 24-vuotiasta Anis Amria. Viranomaiset ovat luvanneet sadantuhannen euron palkkion Amrin pidättämiseen johtavista tiedoista. Miehen on varoitettu voivan olla väkivaltainen ja aseistettu.

Amrin jäljille päästiin, kun tämän turvapaikkahakemusta koskevia papereita löytyi turmarekasta. Mies oli ilmeisesti aiemmin tänä vuonna saanut käännytyspäätöksen. Häntä ei kuitenkaan voitu käännyttää, koska miehellä ei ollut asiakirjoja, jotka olisivat todistaneet hänet Tunisian kansalaiseksi. Saksalaisviranomaiset olivat pyytäneet Tunisiasta väliaikaista dokumenttia miehelle.

Amrilla on ollut yhteyksiä radikaaleihin islamisteihin. Lehtitietojen mukaan hän asui jonkin aikaa samassa asunnossa marraskuussa pidätetyn miehen kanssa. Mies pidätettiin samaan aikaan kuin irakilaissyntyinen radikaalisaarnaaja Abu Walaa, jota epäillään vapaaehtoisten rekrytoinnista terroristijärjestö Isisin riveihin Syyriaan.

Alla olevalla videolla Berliinin tapahtumat on kerrottu kahdessa minuutissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?