Berliinin terroriepäillyn veljet uskovat Amrin muuttuneen italialaisessa vankilassa – IS seuraa hetki hetkeltä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Berliinin terroriepäillyn veljet uskovat Amrin muuttuneen italialaisessa vankilassa – IS seuraa hetki hetkeltä

Rekka ajoi väkijoukkoon Berliinin Breitscheidplatzilla maanantai-iltana ja 12 menetti henkensä. Tekijää etsitään jatkuvasti. Ilta-Sanomat seuraa tapahtumia hetki hetkeltä.

21.12.2016 12:23 | Päivitetty 22.12.2016 22:16
  • Tuoreimpien uutisten mukaan poliisi etsii teosta 24-vuotiasta Anis Amri -nimistä tunisialaismiestä.

  • Terroristijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa teon takana. Poliisi tutkii tapahtumia terrori-iskuna.

  • Kuorma-auto ajoi maanantai-iltana joulumarkkinoilla väkijoukkoon Berliinissä Breitscheidplatzilla, lähellä Kurfürstendammia. Aukiolla sijaitsee myös Keisari Vilhelmin muistokirkko.

  • Poliisin mukaan kuolleita on 12, uhreista kuusi oli saksalaisia. Lisäksi loukkaantuneita on 48.

Ilta-Sanomat on paikalla Berliinissä. Toimittajamme kuvasi tiistaina, kun iskussa käytetty Scania-merkkinen rekka kuljetettiin pois paikalta. Video on katsottavissa yllä.

22.14: Ruotsalaislehti Expressen uutisoi, että Anis Amria etsittiin illalla Tukholman Arlandan lentokentälle Berliinistä saapuneesta matkustajakoneesta. Kyseessä oli kuitenkin väärä hälytys. Lehden mukaan Amria etsittiin myös Tanskan Jyllannissa torstain vastaisena yönä, mutta poliisi ei löytänyt minkäänlaista vahvistusta Amria koskeneille silminnäkijähavainnoille.

20.16: Anis Amrin veljet uskovat, että tämä muuttui istuessaan vankilassa Italiassa.

– Hän meni vankilaan yhdenlaisessa mielentilassa, ja ulos tullessaan hänellä oli täysin toinen mentaliteetti, veljet sanoivat Sky News Arabia -kanavalle antamassaan haastattelussa. Lue asiasta lisää täältä.

19.09: Syyttäjänviraston mukaan terrori-iskun tutkinnassa ei ole toistaiseksi tehty yhtään pidätystä.

19.07: Saksan liittovaltion syyttäjänviraston tiedottajan mukaan tutkijat ovat tehneet torstain aikana useita ratsioita ympäri maata. Tiedottaja kertoo, että oikeuslääketieteelliset testit viittaavat vahvasti siihen, että epäilty ajoi iskussa käytettyä rekkaa.

18.13: Berliiniläinen radiokanava kertoo Twitterissä, että joukkoliikenne toimii jälleen Prenzlauer Bergin kaupunginosassa, jossa oli ilmeisesti aiemmin käynnissä jonkinlainen poliisioperaatio. Kanavan mukaan paikalta löydetty epäilyttävä esine olisi ollut tyhjä kenkälaatikko.

15.55: Liittokansleri Angela Merkel sanoo olevansa ylpeä siitä, kuinka tyynesti saksalaiset ovat reagoineet maanantai-iltaiseen terrori-iskuun. Merkel kertoo myös olevansa varma siitä, että saksalaiset läpäisevät koettelemuksen, jonka eteen he ovat joutuneet, kertoo AFP.

17.16: Sisäministeri Thomas de Maiziere on vahvistanut aiemmin mediassa kerrotun tiedon, jonka mukaan Anis Amrin sormenjäljet löytyivät terrori-iskussa käytetyn rekan ohjaamosta, kertoo Süddeutsche Zeitung. Tieto vahvistaa oletusta siitä, että Amri ohjasi rekkaa.

16.47: Saksan liittovaltion syyttäjänvirasto on kertonut tiedottavansa terrori-iskun tutkinnan tilanteesta kello 19.00 Suomen aikaa.

15.55: Saksalaislehti Tagesspiegel kertoo, että Berliinin Prenzlauer Bergin kaupunginosassa on meneillään poliisioperaatio. Lehden mukaan metro- ja raitiovaunuliikenne seisoo ja paikallinen ostoskeskus on suljettuna. Paikalta on tiettävästi löytynyt myös epäilyttävä esine, mutta tarkempia yksityiskohtia ei ole tiedossa.

15.45: Italian pääministeri Paulo Gentiloni on torstaina vahvistanut Twitterissä, että 31-vuotias Fabrizia di Lorenzo on yksi Berliinin maanantaisen terrori-iskun kuolonuhreista. Di Lorenzon pelättiin olevan kuolonuhrien joukossa, kun hänen puhelimensa ja matkakorttinsa löytyivät.

14.30: Saksalaiset ja puolalaiset tahtovat auttaa taloudellisesti iskussa kuolleen puolalaisen rekkakuskin perhettä. 37-vuotias Lukasz Urban oli naimisissa ja hänellä on 17-vuotias poika poika. Kuljetusyhtiön omistava Urbanin serkku Ariel Zurawski kertoo, että omaiset ovat kiitollisia kaikesta mahdollisesta avusta.

14.08: Berliner Zeitungin mukaan Amrin sormenjälkiä on löydetty rekan ohjauspyörästä.

13.45: Bild kertoo, että surmarekasta on löydetty maanantaisesta iskusta epäillyn Anis Amrin sormenjäljet. Lehden mukaan Amri on myös noin kuukausi sitten tarjoutunut tekemään itsemurhaiskun.

12.30: Iskun kohteeksi joutuneet Breitscheidplatzin joulumarkkinat oli tarkoitus avata uudestaan torstaina kello 11 paikallista aikaa. Bildin mukaan paikalla leijailee jo ruoantuoksu, mutta markkinoita ei ole vielä avattu yleisölle. Lehti ounastelee, että markkinat aukeavat joko tunnin tai kaksi myöhässä.

11.38: Helsingin Sanomien tietojen mukaan iskussa on loukkaantunut myös yksi suomalainen. Tieto on vahvistettu myös Ilta-Sanomille sekä Suomen ulkoministeriöstä että Suomen Berliinin-suurlähetystöstä.

11.35: Saksassa on otettu kiinni neljä Berliinin rekkaiskusta epäillyn kanssa tekemisissä ollutta ihmistä, kertoo Saksan syyttäjäviranomainen saksalaislehti Bildin mukaan. Miehet on otettu kiinni Dortmundista. Lue asiasta lisää täältä.

 

08:25: Myös Yhdysvaltain viranomaiset tarkkailivat iskusta epäiltyä tunisialaista Anis Amria, kertoo New York Times. Lehden mukaan mies oli myös Yhdysvaltain lentokieltolistalla. Lehden haastatteleman nimettömän amerikkalaisviranomaisten mukaan Amri oli etsinyt internetistä tietoa räjähteiden valmistamisesta ja ollut suorassa yhteydessä äärijärjestö Isisiin ainakin kerran Telegram Messengerin välityksellä.

08:15: Yksi iskun kuolonuhreista on Bildin mukaan israelilainen nainen. Asian on vahvistanut saksalaislehdelle Israelin ulkoministeriö. Nainen oli ollut joulumarkkinoilla miehensä kanssa ja hänet ilmoitettiin maanantaina kadonneeksi. Hänen miehensä on loukkaantunut vakavasti ja hänet on leikattu useita kertoja, mutta hän ei ole enää lehtitietojen mukaan hengenvaarassa. Pariskunnalla on kaksi aikuista lasta, jotka olivat Berliinissä auttamassa vanhempiensa tunnistamisessa.

07.56: Bild kertoo, että iskusta etsintäkuulutettu Anis Amri on Berliinissä asuessaan mm. myynyt huumeita Görlitzerin puistossa Kreuzbergin kaupunginosassa.

06:50: Berliinin Breitscheidplatzin aukio on jälleen avoinna yleisölle, kertoo Berliinin poliisi Twitterissä. Berliinin poliisi kertoo torstain vastaisena yönä julkaisemassaan tviitissä, että rikospaikkatutkinta aukiolla on saatu valmiiksi.

06.27: Epäillyn liikkeistä ei ole toistaiseksi havaintoa. Pidätysmääräyksen mukaan Anis Amri -niminen tunisialaismies on käyttänyt myös useita muita nimiä.

02.51: Poliisi pyytää arabiyhteisöltä apua iskusta epäillyn Anis Amrin löytämiseksi. Pyyntö julkaistiin sosiaalisessa mediassa arabian, darin, persian ja urdun kielillä.

Für die arabische Community: Hier die Fahndung zum #Breitscheidplatz auf Arabisch, Dari, Farsi & Urdu https://t.co/0au7Duaiko@bpol_air_fra pic.twitter.com/qM4jqnvc4M— PolizeiBerlinEinsatz (@PolizeiBerlin_E) December 22, 2016

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

00.39: Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump sanoo, että Berliinin ja Ankaran tämän viikon hyökkäykset todistavat hänen olleen oikeassa. Mies ehdotti aiemmin muslimien maahanmuuton hillitsemistä Yhdysvalloissa. – Se, mitä on meneillään, on hirvittävää, hirvittävää, Trump tiivistää.

21.12.2016 / 23.52: Berliinin poliisi tiedottaa, että rikostekninen työ tapahtumapaikalla on päättynyt. – Voimme palauttaa Breitscheidplatzin takaisin berliiniläisten käyttöön, Twitter-tilillä todettiin.

Unsere Tatortarbeit ist abgeschlossen. Wir geben den #Breitscheidplatz wieder zurück an die Berliner Öffentlichkeit. #WirSindBerlin pic.twitter.com/Nhec9p5lbz— PolizeiBerlinEinsatz (@PolizeiBerlin_E) December 21, 2016

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

21.12.2016 / 23.05: Poliisin erikoisjoukot tutkivat keskiviikkona kaksi asuntoa Berliinin Kreuzbergin kaupunginosassa, kertoo Die Welt. Tutkijat uskoivat Anis Amrin olevan toisessa asunnoista, mutta miestä ei kuitenkaan löydetty. Poliisi joutui lehden mukaan taltuttamaan yhdessä asunnoista olleen toisen miehen voimakeinoin.

21.12.2016 / 22.38: Bildin mukaan Amri oli keväällä etsinyt ihmisiä mukaan suunnittelemaansa terrori-iskuun. Lehdelle puhuneen tutkijan mukaan mies oli myös yrittänyt ostaa pistoolin peitetehtävissä olleelta poliisilta.

21.12.2016 / 22.05: Terrori-iskun tapahtumapaikkana olleet joulumarkkinat pysyivät keskiviikkona suljettuna, mutta yli 60 muuta Berliinissä olevaa joulumarkkinaa aloitti jälleen toimintansa tiukkojen turvatoimien varjossa.

– Emme halua terroristien voittavan. Jos kaikki pysyvät poissa, he voittavat, Gendarmenmarktin aukiolla käyskennellyt turisti Nicki Anning kertoi Reutersille.

21.12.2016 / 21.25: Reutersin mukaan myös Berliinin viranomaiset tarkkailivat Amria aiemmin tänä vuonna, sillä hänen epäiltiin suunnittelevan ryöstöä rahoittaakseen automaattiaseiden hankkimista. Tarkkailu kuitenkin lopetettiin, koska suunnitelmista ei saatu kerättyä riittäviä todisteita.

21.12.2016 / 20.55: Anis Amrin isä on kertonut tunisialaisen Radio Mosaiquen haastattelussa, että Amri lähti kotimaastaan paperittomana siirtolaisena seitsemän vuotta sitten. Isän mukaan poika istui italialaisessa vankilassa neljän vuoden ajan syytettynä koulun tuhopoltosta. Lue asiasta lisää täältä.

21.12.2016 / 19.07: Tunisian terrorisminvastainen poliisi on kuulustellut keskiviikkona Anis Amrin perhettä, kertoo AFP.

21.12.2016 / 19.03: Saksan keskusrikospoliisi BKA on luvannut 100 000 euron löytöpalkkion vihjeestä, joka johtaa Anis Amrin kiinniottoon. Asiasta kertoo muun muassa Süddeutsche Zeitung. Miehestä on tehty myös kansainvälinen pidätysmääräys.

 

21.12.2016 / 18.49: Berliinin osavaltion terveysministeriön mukaan 12 terrori-iskussa loukkaantunutta on edelleen sairaalassa vakavien vammojen vuoksi. Osa heistä on kriittisessä tilassa.

21.12.2016 / 18.35: Uutistoimisto AP:n mukaan Amri on Tunisian kansalainen ja hän on syntynyt Ghazan kaupungissa. AP kertoo, että mies olisi käyttänyt ainakin kuutta eri henkilöllisyyttä ja hän olisi esiintynyt aiemmin myös Egyptin ja Libanonin kansalaisena. Miestä kuvaillaan ”aseistautuneeksi ja vaaralliseksi”.

21.12.2016 / 17.24: Uutistoimisto AFP:n mukaan viranomaiset olivat vaihtaneet tietoja Anis Amrista viimeksi marraskuussa, sillä hänen epäiltiin suunnittelevan ”vakavaa väkivaltarikosta valtiota vastaan”. Eri lähteistä peräisin olevien tietojen mukaan Amri vaihtoi usein asuinpaikkaa, minkä vuoksi hän todennäköisesti onnistui katoamaan viranomaisten tutkasta. Lue Amrista lisää täältä.

21.12.2016 / 17.14: Nordrhein-Westfalenin osavaltion sisäministerin Ralf Jägerin mukaan epäiltyä oltiin karkottamassa Saksasta aiemmin tänä vuonna, mutta sitä ei voitu tehdä, koska miehellä ei ollut dokumentteja, jotka olisivat todistaneet hänet Tunisian kansalaiseksi. Saksan viranomaiset olivat pyytäneet miehelle Tunisiasta väliaikaista dokumenttia. Süddeutsche Zeitungin mukaan Jäger kertoi, että karkotukseen tarvittavat paperit olivat saapuneet Saksaan tänään keskiviikkona.

21.12.2016 / 16.52: Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan poliisi tutkii parhaillaan turvapaikanhakijoiden asuntolaa, jossa iskusta epäilty Amri ilmeisesti asui aiemmin. Rheinische Post -lehden mukaan asuntola sijaitsee Emmerichin kaupungissa.

21.12.2016 / 16.10: Muun muassa Telegraph kertoo, että poliisin etsimän tunisialaismiehen koko nimi on Anis Amri. Lehden mukaan miehen olisi pitänyt olla poliisin seurannassa mahdollisen terroriuhan vuoksi, mutta hänen kerrotaan kadonneen ”maan alle” aiemmin tässä kuussa. Süddeutsche Zeitungin mukaan mies oli tiedustellut aiemmin poliisilta, miten hän saisi hankittua aseen.

21.12.2016 / 15.25: Bild on kertonut yhden iskussa kuolleista olleen 65-vuotias nainen, joka oli 40-vuotiaan poikansa kanssa Berliinissä ostosreissulla ennen joulua. Maanantai-iltana kaksikko oli glögikojulla, kun rekka syöksyi väkijoukkoon. Poika sai iskussa vakavia vammoja, mutta selvisi hengissä. Äiti sen sijaan menehtyi.

21.12.2016 / 14:45: Useat tiedotusvälineet kutsuvat epäiltyä ”Anis A:ksi”, mutta Spiegel kertoo hänen esiintyneen myös nimillä Ahmad Z. ja Mohamad H. Mies on Süddeutsche Zeitungin mukaan asunut Dortmundissa miehen luona, jota on syytetty jihadistiksi ja joka pidätettiin samaan aikaan marraskuussa islamistisaarnaaja Abu Walaan kanssa.

21.12.2016 / 14.26: Die Zeitin toimitus on saanut vahvistuksen, että tutkijat ovat löytäneet iskuissa käytetystä rekasta henkilöllisyyspaperit.

Süddeutsche Zeitungin mukaan poliisi on pidättänyt etsityn tunisialaismiehen elokuussa. Tuolloin miehellä oli hallussaan väärennetyt italialaiset henkilöllisyyspaperit. Poliisi vapautti miehen nopeasti.

21.12.2016 / 14.23: Poliisin oli määrä pitää tiedotustilaisuus kello 14. Tilaisuus kuitenkin peruttiin.

21.12.2016 / 14:20: Kölnin poliisi kertoo Spiegelille tarkkailevansa tiukasti kaupungin tunnetun tuomiokirkon edustalla pidettäviä joulumarkkinoita. Uutistoimisto DPA:n mukaan Nordrhein-Westfallenissa, missä myös Köln sijaitsee, olisi alkamassa turvallisuusviranomaisten operaatio, mutta viranomaiset ovat toistaiseksi olleet vaitonaisia aiheeseen liittyen.

21.12.2016 / 14:02: Süddeutsche Zeitungin mukaan etsitty mies on Nordrhein-Westfalenin alueelta ja hänellä on ollut yhteyksiä salafisteihin.

21.12.2016 / 13:36: Süddeutsche Zeitungin mukaan poliisin etsimä tunisialaismies on saapunut Saksaan turvapaikanhakijana Italian kautta kesällä 2015 ja saanut oleskeluluvan huhtikuussa 2016. Hänet oli SZ:n, NDR:n ja WDR:n tietojen mukaan luokiteltu vaaralliseksi ja asui ilmeisesti Emmerichissä Nordrhein-Westfalenissa.

21.12.2016 / 13:13: Bildin ja RBB:n mukaan poliisi teki keskiviikkoaamuna pidätyksen iskuun liittyen, mutta pidätetty henkilö ei liittynyt tapaukseen. Molempien tiedotusvälineiden mukaan poliisi on etsinyt keskiviikon aikana epäiltyä sairaaloista Berliinin ja Brandenburgin alueelta, koska tämän uskotaan loukkaantuneen.

21.12.2016 / 13:01: Berliner Zeitungin mukaan iskun kohteeksi joutuneet Breitscheidplatzin joulumarkkinat aiotaan avata taas torstaina.

21.12.2016 / 12:47: Uutistoimisto DPA kertoo turvallisuusviranomaisten valmistelevan operaatiota läntisessä Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa, jossa miehen henkilöpaperit on ilmeisesti myönnetty.

21.12.2016 / 12:38: Poliisin etsimän tunisialaismiehen henkilöllisyystodistus löytyi Spiegelin tietojen mukaan kuljettajan penkin alta rekasta. Mies on kotoisin Tataouinen kaupungista Tunisiasta ja syntynyt 1992. Hän on ilmeisesti käyttänyt useita eri henkilöllisyyksiä, joissa myös syntymävuosi on vaihdellut.

21.12.2016 / 12:22: Saksan poliisi tiedottaa tutkinnan etenemisestä kello 14 Suomen aikaa. Saksalaislehti Spiegelin nimettömän lähteen mukaan poliisi etsii nyt tunisialaista miestä.

Saksalaiskanava RBB:n mukaan tutkijat ovat paljastaneet uusia yksityiskohtia iskun tekijästä. Tutkijoiden mukaan karkuteillä oleva tekijä on todennäköisesti loukkaantunut. Bild kertoi aiemmin, että epäilty ja puolalainen rekkakuski olisivat kamppailleet rekan ohjaamossa ennen iskua. Myös tekijän vammojen epäillään tulleen kamppailun yhteydessä.

21.12.2016 / 11:27: Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisi on luottavainen, että uusi epäilty iskujen tekijäksi löytyy pian. Poliisi on saanut useiden vihjeiden lisäksi DNA-näytteitä rekan ohjaamosta.

Muaalla maailmalla on reagoitu Berliinin tapahtumiin. Uutistoimiston AFP:n mukaan Britanniassa pääkaupungissa Lontoossa Buckinghamin palatsin edustalla olevat tiet on suljettu.

21.12.2016 / 10:43: Berliner Morgenpost on havainnollistanut grafiikalla, miten rekka ajoi joulutorilla olleen väkijoukon sekaan. Ilta-Sanomat piirsi Morgenpostin tietojen pohjalta oman grafiikkansa tapahtuneesta.

 

21.12.2016 / 10:27: Yhteys puolalaiskuskiin katkesi maanantaina noin kello 15.45. Ilta-Sanomat teki yhteenvedon Berliinin iskun tapahtumista ja auki olevista kysymyksistä. Lue juttu täältä.

Bild kertoo, että poliisi on saanut yli 500 vinkkiä tekijästä. Ongelmana on, että vinkit ovat ristiriitaisia keskenään.

21.12.2016 / 10:02: Bildin mukaan rekasta kuolleena löytynyt puolalainen Lukasz Urban oli vielä elossa, kun isku tapahtui. Hän istui ohjaamossa kuljettajan vieressä, kun rekka ohjattiin väkijoukkoon. Saksalaislehden haastatteleman tutkijan mukaan kuolemaa on edeltänyt kamppailu, jonka aikana iskun tekijä on puukottanut puolalaista useita kertoja.

Berliner Morgenpostin mukaan puolalaiskuskin rekka oli ollut maanantaina iltapäivällä parkissa Friedrich-Krause-Ufer-kadulla saksalaisen teollisuuskonsernin konttorin edessä. Isku Charlottenburgin kaupunginosassa sijaitsevalle Breitscheidplatzin joulutorille tapahtui illalla.

Berliner Kurier kertoo, että Berliinin joulutorit ovat Breitscheidplatzia lukuunottamatta jälleen auki.

21.12.2016 / 09:15: Berliinin iskun uhrien muistoa on kunnioitettu sekä Saksassa että muualla.

Breitscheidplatzin joulumarkkinoiden on tarkoitus avautua jälleen torstaina. Paikalle on asennettu betonisia esteitä.

21.12.2016 / 09:00: Merja Sundström työskentelee Suomen suurlähetystössä Berliinissä. Hän oli maanantai-iltana kuntoklubinsa jouluglögeillä Berliinin suositulla Breitscheidplatzilla vain parinkymmenen metrin päässä paikasta, jossa väkijoukkoon kaahannut rekka surmasi ainakin 12 ihmistä.

Alla olevalla videolla Sundström kertoo tilanteesta.

Lue Sundströmin haastattelu kokonaisuudessaan täältä.

21.12.2016 / 08:50: Puolalainen Lukasz Urban, 37, oli Berliinin turman ensimmäinen uhri. Perheenisä surmattiin ampumalla. Hänet löydettiin iskun jälkeen kuolleena rekan hytistä.

BERLIN TERROR ATTACK: First picture of Polish lorry hijack victim Lukasz Urban, 37 https://t.co/EoK7b9SRFK pic.twitter.com/QHt5Sbz7gF— Daily Express (@Daily_Express) 20. joulukuuta 2016

Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.

Urban oli ajanut rekan Italiasta saakka. Hän saapui Saksaan maanantaiaamuna. Urbanin serkun ja työnantajan Ariel Zurawskin mukaan mies oli pidetty työntekijä, joka piti kiinni säännöistä. Lue lisää täältä.

21.12.2016 / 08:45: Ilta-Sanomat jatkaa seurantaansa Berliinin tapahtumista. Poliisi etsii edelleen Berliinin iskun tekijää. Eilen pidätettynä ollut 23-vuotias pakistanilaismies on päästetty vapaaksi. Hänen ei uskota olevan iskun takana.

Syyttäjän mukaan oikeuslääketieteelliset kokeet eivät todista, että pakistanilaismies olisi ollut rekan hytissä rikoksen tapahtuessa.

Saksalaislehti Die Weltin toimittaja Michael Behrendtin mukaan poliisilla ei ole hajuakaan, ketä he etsivät. Lue lisää täältä.

20.12.2016 / 22:55: Berliinin poliisi kiittää Twitterissä kansalaisia, jotka ovat lähettäneet jo 508 vinkkiä.

508 Hinweise zum #Breitscheidplatz haben unsere Kolleg. bis jetzt am Hinweistelefon(030-54024111) von Ihnen entgegengenommen. #Danke— PolizeiBerlinEinsatz (@PolizeiBerlin_E) 20. joulukuuta 2016

Satapäinen poliisijoukko ja Saksan armeijan erikoisjoukot ovat valmiina etsimään terroristia Berliinissä, kuvailee Bild. Aiemmin tiistai-iltana poliisi vapautti iskusta ensin epäillyn pakistanilaismiehen todistusaineiston puutteessa. Poliisi on varoittanut, että tekijä on edelleen vapaalla jalalla ja aseistettu.

20.12.2016 / 22:37: 24 iskussa loukkaantuneesta on päässyt sairaalasta. 14 on edelleen hengenvaarassa.

20.12.2016 / 21.32: Terroristijärjestö Isis väittää olevansa Berliinin rekkaiskun takana, kertoo järjestöön yhdistetty propagandatoimisto Amaq.

– Operaation toimeenpanija Berliinissä on Islamilaisen valtion sotilas ja hän suoritti operaation vastauksena kutsuun ottaa tähtäimeen koalitiomaiden kansalaisia, propagandatoimisto sanoo verkossa julkaisemassaan tiedotteessa.

12 ihmistä sai surmansa ja noin 50 ihmistä loukkaantui maanantai-iltana, kun rekka syöksyi väkijoukkoon joulumarkkinoilla Berliinissä.

20.12.2016 / 19:58: Sisäministeri Thomas de Maizièren mukaan 14 vakavasti loukkaantunutta on edelleen hengenvaarassa, kertoo saksalaislehti Der Spiegel.

– Ei voida poissulkea, että tulee lisää uhreja, sisäministeri sanoo.

12 kuolonuhrin joukossa ei ole lapsia, mutta osa heistä oli mahdollisesti nuoria ihmisiä.

Tiistai-iltana poliisi vapautti iskusta aiemmin epäillyn pakistanilaismiehen todistusaineiston puutteessa.

Mikäli haluat lukea IS:n hetki hetkeltä -seurantaa tiistailta, voit siirtyä sinne tästä.

Berliinin ikonin Brandenburgin portti sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Breitscheidplatzilta.

Sveitsin Zürichissä poltettiin kynttilöitä Berliinin iskun uhrien muistolle.

Ihmiset toivat Breitscheidplatzille kynttilöitä tiistai-iltana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?