Missä on Berliinin iskun tekijä? – ”Poliisilla ei ole hajuakaan” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Missä on Berliinin iskun tekijä? – ”Poliisilla ei ole hajuakaan”

Poliisi pyytää yleisöltä apua löytääkseen Berliinin terrori-iskun tekijän.

20.12.2016 22:01

Lehtitiedot kertovat, että Saksan poliisi on hukassa Berliinin terrori-iskun tutkinnan kanssa. Olennaisin yhä auki oleva kysymys on lyhyt: missä on iskun tekijä?

Aiemmin poliisi epäili terroriteosta 23-vuotiasta pakistanilaistaustaista miestä, mutta vapautti miehen maanantai-iltana. Asiasta kertoivat muun muassa uutistoimisto AFP sekä saksalaislehti Bild.

Bildin mukaan mies on turvapaikanhakija, joka oli saapunut Saksaan noin vuosi sitten. Hän kiisti osuutensa terrori-iskuun.

– Tähän mennessä tehdyt oikeuslääketieteelliset kokeet eivät ole tuottaneet todisteita siitä, että epäilty olisi ollut rekan hytissä rikoksen tapahtuessa, syyttäjä kertoi tiedotteessaan.

The Guardianin mukaan poliisit ovat täydellisen hakoteillä. Lehti haastatteli asiasta saksalaislehti Die Weltin toimittajaa Michael Behrendtiä, joka kuvaili epäillyn jäljittämistä neulan etsimiseksi heinäkasasta.

– Poliisilla ei ole hajuakaan ketä he etsivät. Heillä ei ole asetta, ei DNA:ta, Behrendt sanoo.

Behrendtin mukaan poliisi käy parhaillaan läpi Bretscheidplatzin ympäristössä olleiden turvakameroiden tallenteita saadakseen tekijästä lisätietoja.

– Kunnes löytyy jotain konkreettista, on täysin epäselvää kenen kanssa he ovat tekemisissä, toimittaja toteaa.

Bildin mukaan poliisi pyytää yleisöltä apua tapauksen selvittämisessä. Se pyytää yleisöä lähettämään kuvia ja videoita rikospaikalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?