Ulkoministeri Soini kommentoi Venäjän suurlähettilään ampumista – ”Tuomitsen tämän kauhean väkivallanteon” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ulkoministeri Soini kommentoi Venäjän suurlähettilään ampumista – ”Tuomitsen tämän kauhean väkivallanteon”

Venäjän suurlähettiläs ammuttiin Ankarassa, Turkissa.

Ulkoministeri Timo Soini on tuominnut suurlähettilään ampumisen.­

19.12.2016 21:30

Ulkoministeri Timo Soini (ps) on kommentoinut Venäjän Turkin-suurlähettilään kuolemaa ulkoministeriön Twitterissä. Suurlähettiläs Andrei Karlov ammuttiin taidenäyttelyn avajaisissa Turkin pääkaupungissa Ankarassa maanantai-iltana.

– Surullisia uutisia. Tuomitsen tämän kauhean väkivallanteon, jonka kohteena oli Venäjän Ankaran-suurlähettiläs. Ajatukseni ovat hänen ja hänen perheensä luona.

FM #Soini: Sad news. I condemn the horrible act of violence targetingRussian Ambassador in Ankara. My thoughts are with him and his family.— Ulkoministeriö (@Ulkoministerio) 19. joulukuuta 2016

Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ja Valkoinen talo ovat myös tuominneet suurlähettilään surman.

– Me olemme valmiita tarjoamaan apua Venäjälle ja Turkille tämän vastenmielisen hyökkäyksen tutkinnassa, Kerry sanoi.

Kerry kuvaili hyökkäyksen olevan myös isku diplomaattien oikeutta edustaa maitaan turvallisesti vastaan.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on uutistoimistojen mukaan keskustellut tapahtuneesta Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Turkki on uutistoimisto AFP:n mukaan sanonut, ettei se anna suurlähettilään ampumisen vahingoittaa maan suhteita Venäjään. Turkki on kuvaillut ampumista ”terrori-iskuksi” Turkin ja Venäjän välisiä suhteita vastaan.

Suurlähettilään ampunut mies on tunnistettu Ankarassa työskennelleeksi poliisiksi. Hänen siskonsa ja äitinsä on Hürriyetin mukaan otettu kiinni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?