FBI tukee CIA:n näkemystä: Venäjä sekaantui Yhdysvaltain vaaleihin – Trumpin voitto vain yksi tavoitteista

Julkaistu:

Yhdysvallat
Virastojen johtajilla näyttää olleen koko ajan konsensus Venäjän aikeista, kertoo Washington Post.
Yhdysvaltain liittovaltion poliisin (FBI) johtaja James Comey ja kansallisen tiedustelupalvelun (DNI) johtaja James Clapper ovat keskustiedustelupalvelun (CIA) kanssa yhteisymmärryksessä siitä, että Venäjän katsotaan sekaantuneen vuoden 2016 presidentinvaaleihin auttaakseen Donald Trumpin voittoon. Asiasta uutisoi Washington Post verkkosivuillaan.

Comeyn tuki CIA:n johtopäätökselle alleviivaa sitä faktaa, että kolmen viraston johtajilla on koko ajan ollut konsensus Venäjän aikeista – toisin kuin jotkut lainsäätäjät ovat vihjanneet.

– Aiemmin tällä viikolla tapasin erikseen FBI:n James Comeyn ja DNI:n Jim Clapperin, ja meillä on vahva yksimielisyys siitä, miten laajasti, millä tavalla ja millä aikeilla Venäjä sekaantui presidentinvaaleihimme, CIA:n johtajan John Brennanin kerrotaan todenneen alaisilleen lähettämässä viestissä.

– Me kolme olemme samaa mieltä myös siitä, että organisaatioidemme, muiden ohella, pitää keskittyä saattamaan loppuun perusteellinen selvitys tästä asiasta, jonka presidentti (Barack) Obama on osoittanut ja jota DNI johtaa.Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Nimettömien tiedustelulähteiden mukaan CIA kertoi tuoreimmasta arviostaan avainsenaattoreille noin kaksi viikkoa sitten Capitol Hillillä. Senaattoreille vietiin viesti siitä, että Trumpin voitto oli ”varsin selkeästi” yksi Venäjän tavoitteista.

Virastot eivät usko, että Venäjällä olisi ollut ainoastaan yksi päämäärä. Moskovan toisen tavoitteen uskotaan olleen pyrkimys heikentää luottamusta Yhdysvaltain vaalijärjestelmää kohtaan.

Erillinen tapaaminen FBI:n edustajan kanssa oli jättänyt osan republikaanien ja demokraattien lainsäätäjistä siihen käsitykseen, ettei virasto ollut samaa mieltä CIA:n kanssa.

– Ensinnäkin totuus on se, etteivät ne missään vaiheessa olleet niin erilaisia, eräs virkamies totesi FBI:n ja CIA:n kannoista.