Ulkomaat

Kreml kiisti väitteet Putinin osallisuudesta USA:n vaalihakkerointiin – ”Naurettavaa hölynpölyä”

Julkaistu: , Päivitetty:

USA:n vaalit
Venäjän presidentin tiedottajan mukaan väitteillä ei ole mitään pohjaa.
Yhdysvalloissa tiedusteluviranomaiset uskovat Venäjän presidentin Vladimir Putinin olleen mukana Yhdysvaltojen presidentinvaalien hakkeroinnissa, kertoi NBC torstaina.

Kaksi korkeassa asemassa olevaa viranomaista on kertonut NBC:lle, että uusimmat tiedustelut näyttävät, että Putin itse olisi ohjannut, miten demokraateilta hakkeroitua tietoa vuodettiin ja käytettiin. NBC:n lähteiden mukaan tiedot Putinin osallisuudesta tulevat diplomaattilähteistä ja vakoilijoilta, jotka työskentelevät Yhdysvaltain liittolaisille.

Nimettöminä pysyvien viranomaislähteiden mukaan Putinin motiivi oli muun muassa osoittaa korruptiota amerikkalaispolitiikassa ja luoda kuvaa siitä, etteivät muut maat voisi enää luottaa Yhdysvaltoihin globaalina johtajana.

Kreml kiisti torstaina väitteet Putinin osallisuudesta vaalihakkerointiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Naurettavaa hölynpölyä, jolla ei ole mitään pohjaa, Putinin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi toimittajille.

Myös Trump otti kantaa

Myös presidentiksi valittu Donald Trump on pitänyt väitettä Venäjän sekaantumisesta vaaleihin naurettavana. Republikaanipuoluekin on kiistänyt väitteet. Trump otti asiaan kantaa torstaina Twitter-tilillään.

– Jos Venäjä tai joku muu olisi hakkeroinut, miksi Valkoinen talo olisi odottanut näin kauan ennen toimimista, Trump tviittasi.Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA on aiemmin arvioinut, että Venäjän hallitus halusi Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi mieluummin Donald Trumpin kuin Hillary Clintonin. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI ja muut virastot eivät ole täysin allekirjoittaneet CIA:n väitettä, mutta harva viranomainen on kiistänyt, etteikö Venäjä olisi halunnut vahingoittaa Clintonin ehdokkuutta vuotamalla sähköposteja.

Putinin on sanottu kantavan kaunaa Hillary Clintonille, joka kyseenalaisti julkisesti ulkoministerinä ollessaan Venäjän vuoden 2011 parlamenttivaalien luotettavuuden. Putin syytti Clintonia tuolloin ihmisten rohkaisemisesta katuprotesteihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt