Nigeriassa jälleen pommi-isku torilla – tekijöiksi epäillään kahta 7–8-vuotiasta tyttöä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nigeriassa jälleen pommi-isku torilla – tekijöiksi epäillään kahta 7–8-vuotiasta tyttöä

Silminnäkijä kertoo luulleensa, että torille riksalla saapuneet tytöt olivat etsimässä äitiään.

12.12.2016 10:11

Nigeriassa tehtiin jälleen sunnuntaina kuolonuhreja vaatinut pommi-isku. Kahden tytön kerrotaan räjäyttäneen itsensä torilla maan koillisosissa sijaitsevassa Maidugurin kaupungissa.

Tiedot kuolonuhrien määrästä vaihtelevat, mutta Reutersin mukaan iskussa sai tyttöjen itsensä lisäksi ainakin yksi ihminen ja loukkaantui 17. Paikallisten silminnäkijöiden mukaan kuolleita olisi kuitenkin ollut yhdeksän.

BBC:n mukaan iskun tehneiden tyttöjen uskotaan olleen vain 7–8-vuotiaita. Abdulkarim Jabo -niminen mies kertoi, että tytöt olivat saapuneet torille riksalla.

– He nousivat riksasta ja kävelivät edestäni osoittamatta pienintäkään tunnetta. Yritin puhua heille sekä hausan että englannin kielellä, mutta he eivät vastanneet. Luulin, että he etsivät äitiään, Jabo kuvailee tilannetta BBC:lle.

WATCH: Twin blasts at popular Maiduguri market claims at least 3 lives, injures 17 othershttps://t.co/yP1xG7uOFM pic.twitter.com/SFQ6EL7RAa— The Guardian Nigeria (@GuardianNigeria) 12. joulukuuta 2016

Jos yllä oleva kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Miehen mukaan tytöistä toinen käveli tämän jälkeen torin myyntikojujen läheisyyteen ja laukaisi räjähdevyönsä. Pian tämän jälkeen myös toinen tytöistä räjäytti itsensä.

Mikään ryhmittymä ei ole toistaiseksi ilmoittanut olleensa iskun takana, mutta vastaaviin tekoihin ovat aiemmin syyllistyneet Boko Haram -terroristijärjestön jäsenet. BBC:n mukaan Nigerian armeija on viime kuukausina saavuttanut voittoja järjestöä vastaan taistellessaan, mutta se on edelleen tehnyt säännöllisesti pommi-iskuja.

Iskujen tekijöinä ovat olleet usein nuoret naiset ja tytöt.

Lauantaina niin ikään Nigerian koillisosissa sijaitsevassa Madagalin kaupungissa tehtiin pommi-isku, jossa sai surmansa ainakin 45 ihmistä ja loukkaantui 33. Viranomaisten mukaan iskun tekivät kaksi naista, jotka räjäyttivät itsensä keskellä ruuhkaista toria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?