Istanbulin pommit räjähtivät 45 sekunnin sisällä – 29 kuolonuhria, suurin osa poliiseja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Istanbulin pommit räjähtivät 45 sekunnin sisällä – 29 kuolonuhria, suurin osa poliiseja

Kymmenen ihmistä on otettu kiinni tapahtumiin liittyen.

11.12.2016 3:43

Turkin sisäministeri Suleyman Soylu on Reutersin mukaan antanut uutta tietoa Istanbulissa lauantai-iltana tapahtuneisiin räjähdyksiin liittyen. Kurtulmuksin

Kuolonuhrien lukumäärä on tällä hetkellä jo 29. Kuolleista 27 on poliiseja. Kaikkiaan 166 on loukkaantunut räjähdyksissä. Heistä 17:n vammat vaativat leikkaushoitoa, kuusi oli yön tunteinta teho-osastolla.

Soylun mukaan ensin räjähti autopommi, jalkapallojoukkue Besiktasin kotistadionin kupeessa. Sisäministerin tietojen mukaan autopommi stadionin lähellä räjäytettiin kauko-ohjaimella. Hurriyet Daily Newsin mukaan alueella olisi kuultu myös ammuskelua. Soylun mukaan stadionin luona autopommin kohteena näyttää olleen mellakkapoliisin bussi.

Vodafone Arenalla oli kaksi tuntia aiemmin käynnissä Turkin Superliigan ottelu Besiktas–Bursaspor. Turkin valtakunnallisen NTV-televisiokanavan mukaan turvallisuusviranomaiset olisivat tuhonneet epäilyttävän paketin Vodafone Arenan ulkopuolella räjähdysten jälkeen.

Besiktasin jalkapallostadionin edustalla on useita ambulansseja.­

Kuvatoimistot ovat välittäneet paikalta kuvia, joissa on nähtävillä kadulla makaavia peitettyjä ruumiita.­

45 sekuntia autopommin räjähtämisen jälkeen itsemurhapommittaja räjäytti itsensä Macka-puistossa aivan stadionin pohjoispuolella. AFP:n tieto perustuu sisäministeri Soylun aiempiin kommentteihin.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan julkaisi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tiedotteen asiasta. Presidentin mukaan kyseessä on terrori-isku.

– Viranomaisiamme ja kansalaisiamme vastaan on tehty terrori-isku. Olen ymmärtänyt, että Besiktas–Bursaspor-ottelun jälkeen tapahtuneissa räjähdyksissä tavoiteltiin mahdollisimman montaa uhria.

Turkin viranomaiset ovat mediatietojen mukaan kieltäneet paikallisia tiedotusvälineitä raportoimasta iskusta.

Uutistoimistojen välittämissä kuvissa on nähtävillä, että räjähdyspaikoilla on useita ruumiita. Ilta-Sanomat ei julkaise kuvia niiden järkyttävän sisällön takia.

Iskun tekijästä ei ole tietoa. Sisäministeri Soylun mukaan kymmenen ihmistä on otettu kiinni tapahtumiin liittyen.

Istanbulin keskustassa tehtiin pommi-isku lauantaina.­

E: Juttua korjattu kello 4.18: Korjattu uudet tiedot sisäministeri Soylun nimiin, ei varapääministeri Kurtulmusin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?