Ulkomaat

Aleppon kapinalliset menettivät vanhankaupungin

Julkaistu:

Itä-Aleppon kapinalliset pyysivät keskiviikkona viiden päivän tulitaukoa siviilien evakuoimista varten sen jälkeen kun hallituksen joukot olivat vallanneet Aleppon vanhan kaupungin.
Kapinallisten mukaan ainakin 500 haavoittunutta aleppolaista tarvitsee kiireellisesti sairaalahoitoa.

Yhdysvaltain ulkoministerin John Kerryn oli määrä keskustella AFP:n mukaan tulitauosta Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa vielä keskiviikon aikana.

Kapinalliset ovat pitäneet Aleppon keskiaikaista linnoitusta ympäröivää vanhankaupungin aluetta hallussaan neljän vuoden ajan. Syyrian armeija on parin viime viikon aikana saanut haltuunsa yli kaksi kolmannesta Aleppon itäisestä osasta.


Sotaa seuraavan Syrian Observatory of Human Rights -järjestön mukaan täisestä Alepposta on paennut ainakin 80 000 ihmistä marraskuun puolivälin jälkeen, jolloin armeija aloitti operaationsa ajaakseen kapinalliset pois Alepposta. Luku ei sisällä niitä asukkaita, jotka ovat paenneet kapinallisten hallitsemille alueille. Aleppossa arvioitiin olevan vielä noin neljännesmiljoona asukasta ennen kuin hallituksen uusi hyökkäys alkoi marraskuun puolivälissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Israelista ohjuksia Damaskoksen lähelle

Syyrian median mukaan Israel ampui keskiviikon vastaisena yönä useita ohjuksia lähelle Mazzehin lentotukikohtaa Damaskoksen lähellä. Iskut sytyttivät tulipaloja, mutta eivät aiheuttaneet henkilövahinkoja, ilmoittivat valtiollisen uutistoimisto Sanan siteeraamat sotilaslähteet.


Sanan mukaan ohjukset ammuttiin Israelin miehittämältä alueelta Golanilla. Mazzeh sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä Damaskoksesta.

Tämä oli toinen kerta kahdeksan päivän sisällä, kun Israel tulitti kohteita Damaskoksen lähistöllä. Israel on virallisesti edelleen sodassa Syyrian kanssa, mutta on pyrkinyt rajaamaan osallistumistaan. Se on iskenyt lähinnä Hizbollahin kohteisiin Syyrian alueella.

Israel valtasi Syyrialta 1 200 neliökilometriä aluetta Golanilla kuuden päivän sodassa vuonna 1967 ja on pitänyt aluetta hallussaan siitä saakka.