Isä vahvisti AFP:lle: Aleppon kauheuksista twiitannut 7-vuotias Bana on elossa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Isä vahvisti AFP:lle: Aleppon kauheuksista twiitannut 7-vuotias Bana on elossa

Tuhannet seuraajat ympäri maailmaa huolestuivat, kun Aleppon pommitusten keskeltä kuvia ja videoita maailmalle välittäneen syyrialaistytön Twitter-tili hiljeni sunnuntaina.

7-vuotias Bana on äitinsä kanssa kertonut Twitterissä maailmalle Aleppon pommitusten julmuudesta.­

7.12.2016 21:07

Syyskuusta lähtien arjestaan Aleppon pommitusten keskeltä englanniksi twiitannut 7-vuotias Bana Alabed on elossa ja palannut myös Twitteriin. Tiedon vahvisti tiistaina uutistoimisto AFP:lle tytön isä Ghassan.

– Armeijan joukot pääsivät hyvin lähelle asuinaluettamme, joten siirryimme toiselle alueelle Itä-Aleppossa. Perheemme voi hyvin, isä kertoi AFP:lle.

Banan ja hänen Fatemah-äitinsä ylläpitämä yli 200 000 seuraajaa ympäri maailmaa kerännyt Twitter-tili hiljeni sunnuntaina. Viimeinen viesti, jonka tyttö julkaisi ennen tilin katoamista, oli hyytävää luettavaa.

– Olemme varmoja siitä, että armeija nappaa meidät nyt. Näemme toisemme uudelleen toisena päivänä rakas maailma. Hyvästi, Banan äiti kirjoitti ennen kuin hänen tilinsä ja sitä myöten myös kaikki twiitit katosivat verkosta.

We are sure the army is capturing us now. We will see each other another day dear world. Bye.- Fatemah #Aleppo— Bana Alabed (@AlabedBana) 4. joulukuuta 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Syyrian hallinnon tukijat ja jopa presidentti Bashar al-Assad ovat kritisoineet tilin olevan hallituksen vastaista propagandaa, mutta tilin sulkeutuminen sai Banan tuhannet seuraajat surullisiksi ja huolestuneiksi, sillä sympaattisesta ruskeasilmäisestä tytöstä on tullut monelle lasten Syyrian sodassa kokeman kärsimyksen symboli.

Monet huolestuneet kirjoittivat maanantaina tilin sulkeuduttua twiittejä käyttäen tunnistetta #WhereisBana (suom. missä on Bana). Huolta ei tilin palautumisesta huolimatta helpottanut Banan äidin maanantaina kirjoittama twiitti, jossa hän kertoi perheen olevan keskellä hyökkäyksiä. Tiistaina Banalla oli kuitenkin hyviä uutisia seuraajilleen.

– Hei ystäväni, kuinka voitte? Minä olen kunnossa. Paranen ilman lääkkeitä, mutta pommituksia on liikaa. Ikävöin teitä, tyttö kirjoitti.

Hello my friends, how are you? I am fine. I am getting better without medicine with too much bombing. I miss you. - Bana #Aleppo— Bana Alabed (@AlabedBana) 6. joulukuuta 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Syyrian viisivuotisen sodan aikana on kuollut ainakin 15 000 lasta. Lisäksi tuhannet ihmiset elävät saarrettuina Aleppon itäisissä kaupunginosissa ilman ruokaa tai lääkkeitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?