Lentokone pudonnut Pakistanissa – kyydissä yli 40 henkilöä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lentokone pudonnut Pakistanissa – kyydissä yli 40 henkilöä

Pakistan International Airlinesin lentokone on pudonnut Pakistanin pohjoisosissa. Silminnäkijöiden mukaan kone oli tulessa pudotessaan.

7.12.2016 14:15 | Päivitetty 7.12.2016 15:32

Pakistan International Airlinesin on pudonnut Pakistanin pohjoisosissa noin kello 16.30 paikallista aikaa, kertovat pakistanilaiset televisiokanavat. Kone oli ilmeisesti ennen putoamistaan menettänyt yhteyden lennonjohtoon.

Lentoyhtiön tiedottaja Danyal Gilani kertoi Twitter-tilillään, että ATR 42 -kone oli kotimaanreitillä ja matkalla Chitralista maan pääkaupunkiin Islamabadiin, jonne sen oli määrä laskeutua aikataulun mukaan kello 16.40 paikallista aikaa.

A PIA aircraft has lost contact with control tower. Plz see statement below. pic.twitter.com/AVcNXFL6E2— Danyal Gilani (@Danyal_Gilani) 7. joulukuuta 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lentoyhtiön mukaan koneessa oli noin 40, ja Ilmailuviranomaisten mukaan 47 henkilöä. Brittilehti Independentin mukaan matkustajien joukossa on pakistanilainen laulaja ja saarnaaja Junaid Jamshed.

Laiq Shah Khyber-Pakhtunkhwan maakunnan poliisista kertoi uutistoimisto Reutersille puhelimitse, että lento PK 661 putosi Islamabadin pohjoispuolella lähellä Havelianin kaupunkia.

Mahdollisista kuolonuhreista ei ole vielä tietoa, mutta uutistoimistojen mukaan selviytyneitä tuskin on. AFP:n ja Reutersin mukaan silminnäkijät ovat kuvailleet koneen olleen tulessa pudotessaan vuoristoiselle alueelle.

Pictures of crash site where I'll-fated #PIA #PK661 crashed today pic.twitter.com/Cm5j6sdf0R— Geo English (@geonews_english) 7. joulukuuta 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

BREAKING Confirmation crash of Pakistan International flight #PK661 to Islamabad https://t.co/ZRFDSFNAPJ pic.twitter.com/otA8quVsp2— AIRLIVE.net (@airlivenet) 7. joulukuuta 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Kaikki ruumiit ovat palaneet tunnistamattomiksi. Hylky on palasina, virkamies Taj Muhammad Khan Havelianin alueelta kertoo.

– Pelastajat ovat saapumassa putoamispaikalle, ja silloin me tiedämme enemmän, ilmailuhallinnon edustaja Pervez George puolestaan sanoi Reutersille.

Pakistanin edellinen suuri lento-onnettomuus sattui vuonna 2015, kun maan armeijan helikopteri putosi. Kahdeksan kuolonuhrin joukossa oli diplomaatteja Norjasta, Filippiineiltä ja Indonesiasta.

Ilta-Sanomat seuraa tilannetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?