NYT: Donald Trumpin valitsijamies ei aio antaa ääntään Trumpille – ”Seuraavan presidentin valintaa ei ole vielä tehty”

Julkaistu:

Yhdysvallat
Texasilaismies sanoo, että valitsijamiehillä on oikeus ja velvollisuus äänestää omantuntonsa mukaan.
Yksi Donald Trumpin valitsijamiehistä kirjoittaa New York Timesin mielipidepalstalla, että hän on päättänyt olla antamatta ääntään Trumpille. Yhteensä 538 valitsijamiehen on määrä äänestää virallisesti Yhdysvaltain presidentistä 19. joulukuuta.

Texasilainen ensihoitaja Christopher Suprun korostaa, että valitsijamiehillä on oikeus ja velvollisuus äänestää omantuntonsa mukaan. Hän kehottaa muita tekemään samoin.

Suprun perustelee kantaansa muun muassa sillä, että 8. marraskuuta järjestetyissä vaaleissa tarvittavan määrän valitsijamiehiä taakseen saaneelta Trumpilta puuttuu ulkopoliittinen kokemus eikä mies käyttäydy ylipäällikön tavoin.

”Seuraavan presidentin valintaa ei ole vielä tehty. Valitsijamiehet, joilla on omatunto, voivat vielä tehdä oikean asian maan hyväksi. Presidentinvaalien valitsijamiehillä on laillinen oikeus ja perustuslaillinen velvollisuus äänestää omantuntonsa mukaan. Mielestäni valitsijamiesten pitäisi yhdistyä republikaanivaihtoehdon, kunniallisen ja pätevän miehen tai naisen, kuten Ohion kuvernöörin John Kasichin taakse. Rukoilen, että valitsijamieskollegani tekevät työnsä ja liittyvät minuun sen henkilön saamiseksi selville”, Suprun kirjoittaa.Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Suprun kertoo työskennelleensä syyskuun 11. päivän terrori-iskujen aikaan palomiehenä.

”15 vuotta sitten vannoin valassa puolustavani maatani ja perustuslakia kaikkia vihollisia vastaan, sekä ulkomaisia että kotimaisia. Joulukuun 19. päivänä teen sen taas.”

Valitsijamies kuvailee nykyisen presidentin Barack Obaman edeltäjää George W. Bushia epätäydelliseksi mieheksi, mutta vuonna 2001 tämä johdatti maan noiden traagisten päivien yli.

”Hänen johtajuutensa osoitti Amerikan olevan suuri kansakunta. Se oli myös edellinen kerta, jolloin muistan kansan yhdistyneen. Katson, kuinka herra Trump epäonnistuu amerikkalaisten yhdistämisessä ja iskee kiilaa väliimme. Herra Trump tulee ulos ja syyttää oman tapansa mukaan Saturday Night Liven näyttelijöitä puolueellisuudesta. Hän twiittaa päivät ja yöt, mutta odotti kaksi päivää osoittaakseen sympatiaa Ohio Staten yhteisölle sinne tehdyn iskun jälkeen. Hän ei rohkaise siviilikeskustelua, vaan valitsee pelon lietsomisen ja raivon luomisen. Se ei ole hyväksyttävää.”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt