Mies ammuskeli pizzeriassa Washingtonissa – Syynä valeuutinen Hillary Clintonin pyörittämästä lapsiseksiringistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mies ammuskeli pizzeriassa Washingtonissa – Syynä valeuutinen Hillary Clintonin pyörittämästä lapsiseksiringistä

Satoja uhkauksia saanut washingtonilainen Comet Ping Pong -pizzeria on joutunut absurdin salaliittoteorian kohteeksi.

Poliisi joutui sulkemaan koko kadun pizzeriassa sattuneen välikohtauksen vuoksi.­

5.12.2016 21:11

Yhdysvalloissa Washingtonin poliisi sai sunnuntaina ilmoituksen uhkaavasta tilanteesta Comet Ping Pong -nimisessä pizzeriassa. Päästyään paikalle poliisit pidättivät 28-vuotiaan miehen, joka ei tehnyt vastarintaa kiinni otettaessa.

Poliisin julkaiseman tiedotteen mukaan uhkaava tilanne oli käynnistynyt, kun mies oli kävellyt sisälle ravintolaan ja alkanut osoitella kiväärillä sen työntekijää. Mies ampui pizzeriassa myös useita laukauksia, mutta kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Poliisin mukaan Comet Ping Pongiin hyökänneen miehen hallusta sekä hänen autostaan löytyi useita ampuma-aseita. Kun miestä kuulusteltiin, hän ilmoitti poliisille menneensä ravintolaan tutkiakseen niin sanottua ”pizza-gatea”.

CBS Newsin mukaan erityisesti äärioikeistolaiset tahot ovat aiemmin levittäneet sosiaalisessa mediassa salaliittoteoriaan pohjautuvaa valeuutista, jonka mukaan demokraattien ehdokkaana presidentinvaaleissa ollut Hillary Clinton sekä hänen entinen kampanjapäällikkönsä pyörittivät lasten hyväksikäyttörinkiä Comet Ping Pong -pizzeriasta käsin.

Valeuutista levitettiin sosiaalisessa mediassa tunnisteella #pizzagate.

Poliisi tutki pizzerian edustalle pysäköityä autoa.­

Vaikka tarina kuulostaa hyvin absurdilta, siihen tuntuvat uskovan hämmentävän monet ihmiset. Pizzeriaan onkin viime aikoina ilmaantunut useita ihmisiä etsimään seksiorjiksi alistettuja lapsia sekä tunneleita, joita pitkin näitä väitettiin kuljetettavan erilaisiin rituaalimenoihin.

Ravintolan omistajat ovat saaneet myös satoja uhkauksia. Toisaalta monet paikalliset asiakkaat ovat tukeneet omituisen kohun keskiöön noussutta ravintolaa.

Kohteeksi joutumisen syynä tuki Clintonille?

Comet Ping Pongin omistaja on kertonut, että ravintolassa ei edes ole kellaria, jossa lapsia on väitetty säilytettävän. Hän uskookin ravintolansa joutuneen äärioikeistolaisten kohteeksi, koska se tuki julkisesti Clintonia vaalikampanjan aikana.

BBC:n mukaan salaliittoteoriaa on levittänyt blogissaan myös radiojuontaja ja salaliittoteoreetikko Alex Jones, joka tunnetaan Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin tukijana. Jonesin mukaan Trump soitti hänelle vaalivoiton jälkeisenä päivänä kiittääkseen häntä ja hänen seuraajiaan.

Sunnuntaina asiaan otti kantaa myös Michael Flynn Junior, joka on Trumpin kansallisen turvallisuuden neuvonantajakseen valitseman kenraali Michael Flynnin poika.

– Niin kauan kunnes #pizzagate todistetaan valheeksi, tarina kiertää. Vasemmistolaiset ovat ilmeisesti unohtaneet Podesta-sähköpostit ja monet ”yhteensattumat”, jotka niihin liittyvät, nuorempi Flynn kommentoi tviitissään, joka on sittemmin poistettu.

Until #Pizzagate proven to be false, it'll remain a story. The left seems to forget #PodestaEmails and the many "coincidences" tied to it. https://t.co/8HA9y30Yfp— Michael G Flynn🇺🇸 (@mflynnJR) 5. joulukuuta 2016

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Pizza-gate on vain yksi lukuisista Yhdysvaltain vaaleihin liittyvistä absurdeista valeuutisista, joita on levitetty voimakkaasti myös vaalien jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?