Lapsiakrobaatteja kuljettanut bussi törmäsi kahteen rekkaan ja henkilöautoon Siperiassa – 12 kuoli ja useita loukkaantui - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lapsiakrobaatteja kuljettanut bussi törmäsi kahteen rekkaan ja henkilöautoon Siperiassa – 12 kuoli ja useita loukkaantui

Viranomaisten mukaan kuolonuhreista 10 oli lapsia, jotka olivat palaamassa kotiin kilpailuista.

5.12.2016 20:20

Venäjän Siperiassa tapahtui sunnuntaina tuhoisa liikenneonnettomuus, jossa sai surmansa 12 ihmistä. Reutersin mukaan paikallista akrobaattiryhmää kuljettanut bussi törmäsi yhteen rekan kanssa.

Törmäyksen seurauksena bussin kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan, minkä jälkeen bussi törmäsi vielä toiseen rekkaan ja henkilöautoon.

Uhreista kymmenen oli akrobaattiryhmään kuuluneita 12–14-vuotiaita lapsia. Neftejuganskin kaupungista kotoisin oleva ryhmä oli onnettomuuden sattuessa matkalla kotiin kilpailusta, johon se oli osallistunut.

Bussissa oli kuljettajan lisäksi kaikkiaan 27 lasta ja kolme aikuista. Onnettomuudessa loukkaantui myös useita ihmisiä, joista osan kerrotaan olevan kriittisessä tilassa.

Silminnäkijöiden mukaan näkyvyys tiellä oli hyvin huono voimakkaan lumisateen vuoksi. Hanti-Mansian autonomisen piirikunnan viranomaiset ovat julistaneen maanantain surupäiväksi.

Venäjän onnettomuustutkintakomitean tiedottaja Svetlana Petrenko on kertonut valtion uutistoimisto Sputnik Newsille, että tapauksesta on käynnistetty rikostutkinta.

Sputnik Newsin mukaan kaikkien onnettomuudessa osallisena olleiden ajoneuvojen kuljettajat olivat selvin päin onnettomuuden tapahtuessa. Viranomaisten mukaan alustavat tiedot viittaavat siihen, että onnettomuuden aiheutti bussin kuljettajan toiminta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?