Brittilehdet: Enontekiöllä viikonloppuna puukotettu nainen oli Britannian kansalainen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittilehdet: Enontekiöllä viikonloppuna puukotettu nainen oli Britannian kansalainen

Lapin poliisi julkaisi viikonloppuna kuvan epäillyn etsinnöistä, joihin osallistui myös Rajavartiolaitoksen helikopteri.

Lapin poliisi julkaisi viikonloppuna kuvan epäillyn etsinnöistä, joihin osallistui myös Rajavartiolaitoksen helikopteri.

Julkaistu: 5.12.2016 13:29

25-vuotias naisen kuoleman aiheuttamisesta epäillään hänen 36-vuotias miesystäväänsä. Molemmat olivat kausityöntekijöinä Suomessa.

Poliisi kertoi viikonloppuna, että 36-vuotiasta miestä epäillään noin 25-vuotiaan naisen kuoleman aiheuttamisesta Enontekiön Kuttasessa. Mies oli puukottanut naisystäväänsä.

Poliisi sai ilmoituksen tapauksesta lauantaiaamuna, ja mies saatiin kiinni myöhemmin iltapäivällä maastosta tapahtumapaikan läheisyydestä.

Poliisi kertoi viikonloppuna, että sekä epäilty että uhri ovat Suomessa työskenteleviä ulkomaalaisia. Brittilehti Independentin mukaan nainen oli kotoisin Britanniasta.

Toinen brittilehti The Sun puolestaan kertoo, että naisystävänsä murhasta epäilty mies on kotoisin Tshekistä. Lehden mukaan kaksikon oli määrä työskennellä Lapissa marraskuulta tammikuun loppuun.

Miehen etsintään osallistui useita poliisipartioita sekä Rajavartiolaitoksen helikopteri. Mies löytyi kylmettyneenä maastosta makaamasta. Hän ei poliisin mukaan tehnyt vastarintaa kiinnioton yhteydessä.

Hänet toimitettiin ensin hoitoon Lapin keskussairaalaan Rovaniemelle. Mies pääsi pois sairaalasta sunnuntaiaamuna ja hänet toimitettiin poliisivankilaan.

– Olemme hyvin surullisia ja järkyttyneitä traagisesta uutisesta. Ajatuksemme ovat hänen perheensä luona, naisen työyhteisöstä kommentoitiin The Sunille.

Myös Britannian viranomaiset ovat vahvistaneet lehdelle naisen kansalaisuuden.

Tuoreimmat osastosta