TASS: Sortavalan seudulle nousee valtava turistirysä – esikuvana Alppien kuuluisa hiihtokeskus - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

TASS: Sortavalan seudulle nousee valtava turistirysä – esikuvana Alppien kuuluisa hiihtokeskus

Karjalan tasavallan johtajan Aleksandr Hudilaisen mukaan projektin taustalla on ”merkittävä venäläinen sijoittaja”.

Kuvassa Ranskan Alpeilla sijaitseva kuuluisa Courchevelin hiihtokeskus. Venäjän Karjalan tasavallan johtajan Aleksandr Hudilaisen mukaan Courchevel on esikuva Sortavalan seudulle nousevalle turistikeskukselle.­

29.11.2016 22:45

Venäjän Karjalan tasavallan johtaja Aleksandr Hudilainen on kertonut uutistoimisto TASS:in haastattelussa, että Sortavalan lähistölle, Suomen rajan tuntumaan rakennetaan parhaillaan suurta turistikeskusta.

– Merkittävä venäläinen sijoittaja on käynnistänyt kunnianhimoisen projektin, jossa Sortavalan lähelle rakennetaan ”Karjalan Courchevel”. Se sisältää hiihtokeskuksia, laajan virkistysalueen, keilahallin, uima-altaita sekä luisteluratoja, Hudilainen kertoi TASS:ille.

Courchevelilla Hudilainen viittasi Ranskan Alpeilla sijaitsevaan kuuluisaan hiihtokeskukseen.

– Uskon, että vuoden tai puolentoista kuluttua rakennustyöt ovat valmistuneet ja Karjalan turismiteollisuus vahvistuu jälleen uusilla palveluilla, Hudilainen jatkoi.

Courchevel sijaitsee Ranskan Alpeilla.­

Hän ei kuitenkaan avannut tarkemmin projektin rahoitukseen liittyviä yksityiskohtia. TASS:in mukaan Karjalan alueella on tällä hetkellä majoitustiloja 8 000 turistin yhtäaikaiseen kestitsemiseen.

Karjalan tasavallan viranomaiset odottavat vuotuisen turistimäärän kasvavan miljoonaan vuoden 2020 loppuun mennessä.

 Uskon, että vuoden tai puolentoista kuluttua rakennustyöt ovat valmistuneet ja Karjalan turismiteollisuus vahvistuu jälleen uusilla palveluilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?