Ulkomaat

Pelimatkan karmea päätös: Brasilian pääsarjan jalkapallojoukkuetta kuljettanut kone syöksyi maahan Kolumbiassa

Julkaistu:

Brasilialaista Chapecoense Real -jalkapallojoukkuetta kuljettanut matkustajakone on syöksynyt maahan lähellä Medellin kaupunkia Kolumbiassa. Koneen kerrotaan ilmoittaneen sähköviasta ennen onnettomuutta.
Onnettomuuden kerrotaan tapahtuneen noin kello 22.15 maanantai-iltana paikallista aikaa. Uutistoimisto Reutersin mukaan koneen kyydissä oli kaikkiaan 81 ihmistä, joista 72 matkustajia ja 9 miehistön jäseniä.


Medellinin lentokenttäviranomaiset kertovat brittilehti The Guardianin mukaan, että kyseessä oli kaupunkiin matkalla ollut tilauslento. Onnettomuuskoneen kerrotaan olleen paikallislentoihin suunniteltu British Aerospace 146 -suihkukone, joka kuului bolivialaiselle Lamia -tilauslentoyhtiölle.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan viranomaiset kertovat, että ainakin kuusi koneessa ollutta olisi selvinnyt onnettomuudesta hengissä. Virallista tietoa uhrien määrästä ei toistaiseksi ole.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Medellinin José María Córdova -lentokentän Twitter-tilillä kerrottiin aiemmin, että ainakin osa koneessa olleista on selvinnyt hengissä. Myös Reuters kertoo, että pelastustyöntekijät siirtävät parhaillaan eloonjääneitä pois koneen hylystä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

BBC:n mukaan kone ei syttynyt palamaan putoamisen jälkeen, joka lisää toivoa eloonjääneistä. Huonon sään vuoksi pelastajien on kerrottu pääsevän vuoristoisella seudulla sijaitsevalle onnettomuuspaikalle ainoastaan maareittejä pitkin.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Guardianin mukaan onnettomuuskone oli noussut ilmaan Sao Paolosta, Brasiliasta maanantai-iltapäivänä noin kello 15.35 ja tehnyt matkalla välilaskun Santa Cruz de la Sierrassa, Boliviassa.

Lentokenttäviranomaisten mukaan Medelliniin matkalla ollut lentokone olisi lähettänyt hätäkutsun sähkölaitteisiin tulleen vian vuoksi iltakymmeneltä. Onnettomuuden syytä ei kuitenkaan ole vielä vahvistettu.

Onnettomuuden tapahtumishetkellä myös sään kerrotaan olleen huono. Paikallisen median mukaan kone lensi ennen onnettomuutta vain 50 metrin korkeudessa.

Kyydissä huipputason jalkapalloilijoita

Lennon kerrotaan kuljettaneen Brasilian pääsarjassa pelaavaa Chapecoense Real -jalkapallojoukkuetta. Guradianin mukaan Chapecón kaupungista tulevan joukkueen oli määrä pelata keskiviikkona Copa Sudamerica -turnauksen finaalipeli Atletico Nacional -joukkuetta vastaan Medellinissä.

Kyydissä kerrotaan olleen ainakin 22 pelaajaa. Guardianin mukaan joukkueen ja miehistön lisäksi koneen kyydissä olisi ollut 22 brasialialaista jalkapallotoimittajaa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tämä on valtava tragedia, sanoi onnettomuuspaikalle matkalla ollut Medellinin pormestari Federico Gutierrez Blu Radio -kanavalle.