Trump väittää nyt saaneensa Clintonia enemmän ääniä: ”Miljoonat ihmiset äänestivät laittomasti”

Julkaistu:

Yhdysvallat
Donald Trump kommentoi vaalitulosta sunnuntaina Twitterissä.
Hillary Clintonin kannattajat ovat lohduttautuneet 8. marraskuuta järjestettyjen Yhdysvaltojen presidentinvaalien jälkeen sillä, että demokraattiehdokas sai vaalitappiosta huolimatta enemmän ääniä kuin republikaanien Donald Trump.

The Washington Postin mukaan Trump sanoo kuitenkin olevansa eri mieltä. Mies kirjoitti sunnuntaina Twitterissä, että hän keräsi enemmän ääniä, ”jos vähennetään miljoonat laittomasti äänestäneet ihmiset”.

– Minun olisi ollut paljon helpompi voittaa suurempi äänimäärä kuin valitsijamiehistö. Siinä olisin kampanjoinut kolmessa tai neljässä osavaltiossa vierailemani 15 osavaltion sijaan, miljardööri kirjoitti.

– Olisin voittanut helpommin ja vakuuttavasti (mutta pienemmät osavaltiot on unohdettu)!Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Trump on jo kuukausien ajan kritisoinut maan vaalijärjestelmää, muun muassa aiemmin tässä kuussa Washington Postin artikkelissa.

– Se on suurelta osin peukaloitu järjestelmä. Ja sen näkee myös äänestyspaikoilla, hän totesi.

Trumpin väitteille ei ole todisteita. Hän saattaa puheillaan viitata erilaisten oikeiston nettisivustojen väitteisiin, joille ei myöskään ole todisteita. Washington Postin mukaan vaalien aikana ei raportoitu laajalle ulottuvasta vaalivilpistä.

Kokonaisäänimäärässä Clinton johtaa Trumpia yli kahdella miljoonalla äänellä, ja eron odotetaan uutistoimisto Reutersin mukaan vielä kasvavan. Trump on kuitenkin ylittänyt vaalivoittoon tarvittavan 270 valitsijamiehen rajan. Tulosten odotetaan vahvistuvan 19. joulukuuta.

Vihreän puolueen ehdokkaana olleen Jill Steinin vaatimus äänten laskemisesta uudelleen meni menneellä viikolla läpi Wisconsinin osavaltiossa.Juttua muokattu kello 1.34. Lisätty kappale siitä, ettei Trumpin väitteille ole todisteita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt