Trumpilta raju lausunto Castrosta: ”Fidel oli julma diktaattori, joka sorti omaa kansaansa 60 vuotta”

Ennen virallista lausuntoaan Trump sai monet hämmentymään todettuaan Twitterissä ainoastaan, että Fidel Castro on kuollut.

26.11.2016 20:07

Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin mukaan edesmennyt Kuuban johtaja ”Fidel Castro oli julma diktaattori, joka sorti kansaansa kuusi vuosikymmentä”. Hän kuvaili lisäksi virallisessa lausunnossaan Castron perinnön maalleen olevan muun muassa teloituksia, käsittämätöntä kärsimystä, köyhyyttä sekä perusihmisoikeuksien kieltämistä kansalaisilta.

– Vaikka Kuuba pysyy totalitarismin saarekkeena, toiveeni on, että tämä päivä on merkkipäivä, jonka jälkeen alkaa siirtyminen aivan liian kauan kestäneistä kauhuista kohti tulevaisuutta, jossa ihana Kuuban kansa voi viimeinkin elää vapaudessa, jonka he niin täysin ansaitsisivat, Trump sanoi.

Yllä olevalla videolla näkyy, kuinka tieto Fidel Castron kuolemasta otettiin vastaan Miamissa.

– Vaikka Fidel Castron aiheuttamaa tragediaa, kuolemaa ja kipua ei voi poistaa, meidän hallintomme tekee kaikkensa varmistaakseen, että Kuuban ihmiset voivat vihdoin aloittaa matkansa kohti hyvinvointia ja vapautta.

Trump muisti lausunnossaan myös häntä vaalikampanjan aikana tukeneita Sikojenlahden kuubalaisia veteraaneihin, joita hän tapasi kampanjan aikana Miamissa.

Ennen virallista lausuntoaan tuleva presidentti ehti jo hämmentää Twitterissä antamallaan yksinkertaisella lausunnolla, kun maailman johtajat ylistivät edesmennyttä johtajaa ja hänen merkitystään historian kannalta.

– Fidel Castro on kuollut! Trump tyytyi aluksi twiittaamaan.

Lakoninen toteamus herätti runsaasti keskustelua. Trumpia haukuttiin esimerkiksi siitä, että moniin johtajiin verrattuna hän reagoi Castron kuolemaan hitaasti, mutta myös viestin sisällöttömyys kummastutti.

– Onko tässä todella kaikki, mitä sinulla on sanottavaa? eräs Twitter-käyttäjä esimerkiksi hämmästeli.

Kampanjansa aikana Trump jyrähti useaan otteeseen, että Barack Obaman kaudella tapahtunut lientyminen maiden välisissä suhteissa voisi tulla päätökseen, jos hänet valitaan Yhdysvaltain presidentiksi.

Alla olevalla videolla esitellään Castron poliittisen elämän vaiheita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?